Kwartfinales Nationale Voorleeswedstrijd

16 februari 2016 - 18 februari 2016, CODA Auditorium te Apeldoorn

Door Agenda

De kwartfinales van De Nationale Voorleeswedstrijd zijn op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 februari in CODA. De voorleeskampioenen van maar liefst 25 basisscholen uit Apeldoorn en omgeving treden dan voor het voetlicht en lezen een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Een jury bepaalt tijdens de kwartfinales wie de drie voorleeskampioenen van Apeldoorn worden.

De kinderen die meedoen zitten allemaal in groep 7 of 8; zij hebben op de voorleeswedstrijd op hun school gewonnen en zijn daarom ‘afgevaardigd’ voor de kwartfinales. De winnaars van de drie kwartfinales gaan als voorleeskampioenen van Apeldoorn door naar de halve finale op woensdag 16 maart in CODA – en wie weet wordt één van hen wel voorleeskampioen van Gelderland! De provinciale voorleeskampioenen komen elkaar in mei tegen bij de feestelijke landelijke finale.

De vaste jury tijdens deze drie wedstrijden bestaat uit journalist Chantal Zwaag en leesconsulent Marion Wiering van CODA. Zij worden elke kwartfinale bijgestaan door een derde jurylid, waaronder Maartje Paulus (Apeldoorns voorleeskampioen van vorig jaar) en Romeo van Baak (acteur in o.a. Brugklas).

Programma

Wij nodigen u van harte uit bij de Apeldoornse kwartfinales aanwezig te zijn. Het programma begint op dinsdag 16 en donderdag 18 februari om 19.00 uur en op woensdag 17 februari om 14.00 uur. De wedstrijden vinden plaats in CODA Auditorium, ingang CODA Museum (hoek Vosselmanstraat/Roggestraat) in Apeldoorn

Tijdens en na de prijsuitreiking is er gelegenheid om een foto te maken van de Apeldoornse winnaar te midden van de andere schoolkampioenen en de jury. Na afloop van de wedstrijd kunt u de winnaar ook enkele vragen stellen. De prijsuitreiking zal op dinsdag en donderdag rond 20.30 uur plaatshebben, op woensdag rond 15.30 uur.

Tijdens de jurypauzes wordt de jaarlijkse AAP-verkiezing gehouden: welke school heeft het mooiste spandoek en/of de meest originele yell? De winnaar ontvangt de Apeldoornse AanmoedingsPrijs, die dit jaar beschikbaar wordt gesteld door Apenheul.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?