La Blusa

6 september 2014, om 22:00, Bluescafe

Door Agenda

Lablusa

La Blusa is al enige decennia lang één van de Nederlandse uithangborden van de zydeco en cajun-muziek, muzikale stromingen die hun oorsprong vinden in de de moerassen van de Amerikaanse staat Louisiana. Door de zuidelijke ligging van die staat zochten veel Canadezen er hun toevlucht toen de Franse kolonialisten het Canadese grensgebied verloren aan de Britten. Die culturele vermenging zorgde in het begin van de twintigste eeuw voor het ontstaan van de cajun-muziek.

De zydeco ontstond in hetzelfde gebied en is een aan de cajun verwante muzieksoort die daarnaast ook stevige raakvlakken kent met Afrikaanse muzieksoorten, rhythm-and-blues en traditionele bluesmuziek. Enfin, voorlopig even genoeg muziekgeschiedenis, terug naar ons eigen Nederland, naar Delft om precies te zijn, waar de band La Blusa zo’n 25 jaar geleden het daglicht zag.

a Blusa verwerkt regelmatig bekende songs uit de pop- en rockhistorie in het repertoire, met zydecobewerkingen van onder meer Cotton Eyed Joe, What’s The Colour Of Money en If I Had A Hammer. Een selectie van deze coverversies verschijnt op het album Dance The Night Away. Anno 2014 bestaat La Blusa uit Henk Robers, Jan Pardon, Ronald van Drunen en Ron DS Chen, aangevuld door Tom Moerenhout op tenorsaxofoon.

Aanvang 22.00 uur, vrij toegang.
Locatie: Bluescafe

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?