Laat ze niet verzuipen

26 juni 2017, van 20:00 tot 22:00, Het Bolwerk, Ravelijn 55, Apeldoorn

Door Agenda

Informatieavond over jongeren en alcohol

Maandag 26 juni organiseren wijkraad Osseveld-Woudhuis en JOGG Apeldoorn tussen 20.00 en 22.00 uur, een informatieavond over jongeren en alcohol. Ouders, verzorgers, leerkrachten, vrijwilligers binnen sportverenigingen en andere geïnteresseerden in het thema jongeren en alcohol, zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen. Locatie: Het Bolwerk, Ravelijn 55 in Apeldoorn. Kaarten kosten €5,-. Meer informatie verkrijgen of een plaats voor deze avond reserveren kan via alcoholvrijepuber@gmail.com of tel | 06 380 12 505

Tijdens deze avond wordt er op interactieve wijze ingegaan op actualiteiten, ervaringen en situaties rondom alcohol en jongeren. In het eerste gedeelte van het programma houdt kinderarts Nico van der Lely een lezing. Na deze lezing zal er ruim aandacht worden besteed aan de dilemma’s waar onder andere ouders, verzorgers, leerkrachten, vrijwilligers, trainers en coaches mee geconfronteerd worden en hoe hier mee om te gaan.

Over spreker Nico van der Lely

Dr. Nico van der Lely studeerde geneeskunde aan het Erasmus Medisch Centrum (EMCR). Na zijn specialisatie kindergeneeskunde bij het Universitair Medisch Centrum Maastricht (UMCM en het AMC in Amsterdam, werkte hij in het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam (AMC) op de kinder-intensive care. Sinds 1997 werkt hij als kinderarts bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis (RdGG) in Delft, waar hij onderzoek doet naar alcohol en jeugd en naar alcoholpreventie. In 2006 opende hij daar samen met kinder- en jeugdpsycholoog Mireille de Visser de polikliniek Jeugd & Alcohol.

Nico van der Lely is mede-initiator van de eerste Nederlandse polikliniek voor Jeugd & Alcohol en doet er alles aan om Nederland en Europa duidelijk te maken dat we ‘onze kinderen’ moeten beschermen tegen de gevaren. Het toenemende aantal gevallen van alcoholvergiftiging was voor Van der Lely reden om in 2006 bij de Reinier de Graaf Groep in Delft een alcoholkliniek op te zetten. Inmiddels telt Nederland twaalf alcoholpoli’s die door hem worden ondersteund. In de klinieken staat de nazorg centraal. Zodra een jongere uit zijn of haar coma komt staat een team van pedagogen en psychologen klaar om ervoor te zorgen dat herhaling wordt voorkomen. Naast zijn werk in het ziekenhuis reist hij door het land voor voorlichtingsbijeenkomsten en hij helpt gemeenten en andere partijen bij hun anti-alcoholprojecten.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?