Laatste Boek & Film van het seizoen

28 april 2015 - 22 april 2015, om 19:30, Gigant

Door Redactie

Gigant

Op dinsdag 28 april vindt de laatste editie van Boek & Film plaats in Gigant. In samenwerking met CODA bevat deze avond de vertoning van boekverfilming Gemma Bovery, gebaseerd op de gelijknamige striproman van Posy Simmonds. Bij de film worden een intro en een reader verzorgd door filmdocent Harry Peters. Kaarten voor deze avond kosten €11,00 (€9,00 voor Vrienden) en zijn verkrijgbaar aan de kassa of via www.gigant.nl.

Wanneer het jonge Britse echtpaar Gemma en Charles hun intrek nemen in een kleine Normandische boerderij, is Martin verheugd. Als grote literatuurliefhebber ziet hij in hen Gustave Flauberts klassieke romanpersonages – en dan heten ze ook nog eens Bovery. Ooit was Martin een bekendheid in Parijs, nu is hij een lokale bakker. Zijn jeugdige ambities en enorme fantasie zijn er echter niet minder om. Het echtpaar Bovery betekent voor hem een ontsnapping uit de routine wanneer hij naast het dagelijks brood ook het lot van deze vleesgeworden  romanpersonages begint te kneden. Maar de mooie Gemma is niet van plan een personage te worden – ze heeft ‘Madame Bovary’ zelfs nooit gelezen. Gemma wil haar eigen leven leiden.

Nieuw seizoen Boek & Film begint 27 oktober                                                                                                   Gemma Bovery is de laatste boekverfilming van dit seizoen. Maar er komt weer een nieuw seizoen Boek & Film met tal van actuele boekverfilmingen. De volgende data  zijn al bekend en zijn de voglende: 27 oktober en 24 november (2015) en 19 januari, 23 februari, 29 maart en 26 april 2016.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Film Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?