Lancering Taskforce Zonne-energie

26 april 2017, om 13:30, ACEC Gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn

Door Agenda

Op woensdag 26 april om 13.30 uur geeft wethouder Mark Sandmann het officiële startsein voor de Taskforce Zonne-energie in het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) aan de Roggestraat 44 te Apeldoorn.

De Taskforce Zonne-energie is een initiatief van de gemeente Apeldoorn en heeft als doel de ontwikkeling en realisatie van zonne-energie in Apeldoorn te versnellen. De Taskforce Zonne-energie richt zich primair op het ondersteunen van Apeldoornse bedrijven en instellingen bij het realiseren van hun zonne-energieprojecten. Zij adviseert bedrijven en instellingen bijvoorbeeld bij het aanvragen van landelijke subsidies en toepassen van (fiscale) regelingen voor zonne-energie. Daarnaast werkt de Taskforce Zonne-energie samen met lokale organisaties, zoals energiecoöperatie deA en ondersteunt zij de gemeente bij het verduurzamen van haar vastgoed. Ook verkent de Taskforce Zonne-energie de mogelijkheden voor ontwikkeling van grootschalige grondgebonden zonne-energieparken in Apeldoorn.

Apeldoorn energieneutraal
Apeldoorn heeft de ambitie om op termijn energieneutraal te zijn. Een grote focus ligt hierbij op duurzame energieopwekking, o.a. door het realiseren van zonne-energie op zoveel mogelijk daken in Apeldoorn. De gemeente Apeldoorn heeft ingezet op een Taskforce Zonne-energie om de ambitie op het gebied van zonne-energie te verwezenlijken. Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) voert namens de gemeente Apeldoorn de Taskforce Zonne-energie uit.

Stimulering zonne-energie bij gemeentelijk vastgoed
Uiteraard doet de gemeente zelf ook het nodige aan het duurzaam opwekken van energie. Het verduurzamen van het gemeentelijk vastgoed door het plaatsen van zonnepanelen is één van de maatregelen die de gemeente uitvoert. Zo zijn onlangs ruim 280 zonnepanelen geplaatst op het dak van het ACEC gebouw.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?