Lange mannen Oranje in Apeldoorn tegen Japan

17 mei 2018, om 19:30, Omnisport Apeldoorn, De Voorwaarts 55, Apeldoorn

Door Agenda

De Nederlandse Volleybalbond heeft volleybalclub Dynamo gevraagd om op 17 mei de vriendschappelijke interland tussen de volleybalmannen van Nederland en Japan te organiseren. Een oefenwedstrijd ter voorbereiding op de grote toernooien waaraan beide teams dit jaar zullen deelnemen. Oranje neemt deze zomer deel aan de GEV Golden European League en wist zich vorig jaar, in Apeldoorn, sinds lange tijd weer te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. De WK-volleybal wordt in september gespeeld in Bulgarije en Italië. De Japanners nemen deel aan de FIVB VolleyballMen’s Nations League, de voormalige World League, en zullen eveneens deelnemen aan de strijd om de wereldtitel.

Dynamo was zeer vereerd met het verzoek van de bonden heeft hierop positief gereageerd. “Dat wij deze interland mogen organiseren is iets waarop we trots mogen zijn. En waarmee we iets extra’s kunnen betekenen voor de volleybalsport in het algemeen en voor onze stad in het bijzonder. Apeldoorn is niet voor niets de volleybalhoofdstad van Nederland!”

Woensdag jl. maakte bondscoach Gido Vermeulen zijn ‘longlist’ bekend bestaande uit spelers waaruit Vermeulen voor de verschillende toernooien zijn selectie zal samenstellen. Onder deze 27 spelers bevinden zich de namen van acht spelers met een Dynamo verleden. Jeroen Rauwerdink droeg vanaf 2002 gedurende zes seizoenen het geel van de Europacupwinnaar in 2003. Dirk Sparidans, Jasper Diefenbach, NimirAbdelaziz en Sjoerd Hoogendoorn maakten deel uit van het team dat de laatste landstitel veroverde. Freek de Weijer, Wessel Keemink en Ewoud Gommans speelden recentelijk voor de 12-voudig landskampioen.

De wedstrijd op donderdag 17 mei as. wordt gespeeld in de Draisma Dynamo Arena, de topsporthal van Omnisport waarin Draisma Dynamo z’n wedstrijden speelt. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Inmiddels is de voorverkoop van toegangskaarten gestart. Deze kunnen worden besteld via http://svdynamo.nl/interland

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?