“L’Chaim!- to Life!” met regisseur Elkan Spiller in Gigant

1 november 2015, om 13:30, Gigant

Door Agenda

Gigant Apeldoorn

L’Chaim! – To Life! geeft een inkijk in het bijzondere leven van Chaim Lubelski, een excentrieke voormalige jet-setter en succesvol zakenman, die in zijn latere levensjaren de zorg voor zijn bejaarde ouders op zich neemt. Hippie, miljonair, zwerver en professioneel schaakspeler: vagebond Chaim Lubelski is het allemaal geweest. De documentaire L’Chaim! – To Life! ging op 8 oktober in première en maakt een ‘tour’ door het land waarbij regisseur Elkan Spiller op 1 november om 13:30 ook in Gigant aanwezig zal zijn voor een nagesprek. Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online te bestellen via www.gigant.nl.

Na de dood van zijn vader trekt Chaim, inmiddels 63, bij zijn moeder in. Zij woont in een bejaardentehuis in Antwerpen. Hij heeft een unieke manier van zorgen: met veel humor en zingen probeert hij zijn moeder van haar herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog af te leiden. Ondanks dat de gevolgen van de oorlog ook hun effect op Chaim hebben, neemt hij op geen enkele wijze een slachtofferrol aan.

De film is zowel een commentaar op de manieren waarop het trauma van de Holocaust en oorlog de volgende generaties beïnvloedt, als een specifiek verhaal over altruïstische liefde en diepe menselijkheid.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?