Leerlingen aan de slag met duurzaamheid

23 maart 2017, van 12:20 tot 14:30, Veluws College Mheenpark
, Zilverschoon 43, Apeldoorn

Door Agenda

Duurzaamheid is een groot en belangrijk thema, nu en in de toekomst. Maar welke schone alternatieven voor vervuilende producten zijn er zoal? Meerdere innovatieve bedrijven presenteren donderdag 23 maart hun duurzame oplossingen aan leerlingen uit 3 mavo van het Veluws College Mheenpark tijdens de bijeenkomst ‘Schone Techniek’.

De volgende bedrijven zijn aanwezig:

  • MiniStek: duurzame woningen voor eenpersoonshuishoudens
  • Nxtmotors: elektrische motoren met een klassieke look
  • Kitepower: windturbines die in de lucht hangen en daar energie opwekken

Naast deze bedrijven zijn ook afgevaardigden van de gemeente Apeldoorn aanwezig om in gesprek te gaan met leerlingen over duurzaamheid.

De school heeft de bedrijven en de gemeente uitgenodigd in het kader van het tweejarige, internationale Erasmus-project ‘The Green Case’. Aan dat project werkt de Apeldoornse school samen met zes scholen uit vier Europese landen: Italië, Turkije, Litouwen en Polen. Doel ervan is leerlingen bewust te maken van de duurzaamheidsproblematiek. Andere doelen van het project zijn internationalisering en verdieping in elkaars taal en cultuur.

U bent ook van harte welkom om verslag te doen van deze bijeenkomst op donderdag 23 maart:

12.20-12.50: snacks van insecten voor leerlingen en gasten

12.50: opening

12.50-14.30: presentaties

Bent u erbij op 23 maart? Neem dan even contact op met Sander Blok, teamleider 3 mavo, docent aardrijkskunde: s.blok@veluwscollege.nl of bel: (055) 366 56 33.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?