Legendarisch Ozric Tentacles

18 maart 2016, om 19:30, Popzaal Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

 

Op vrijdag 18 maart wordt de popzaal van Gigant gevuld met experimentele psychedelica en progressive spacerock. Die avond zullen de Britse geweldenaren van Ozric Tentacles de Apeldoornse concertzaal vereren met een bezoek. Het voorprogramma wordt verzorgd door de ‘Rock & Lol’ band Project RnL.

Ozric Tentacles werd in 1983 opgericht door Ed Wynne en domineerde in de daarop volgende jaren het underground festivalcircuit in de UK. De muziek van Ozric Tentacles kenmerkt zich door experimentele elementen. De Ozrics zijn beïnvloed door Steve Hillage en Gong en weten in hun progressieve spacerock psychedelische klanken uit de jaren ’60 en ’70 te verbinden met eigentijdse elektronische elementen. ‘Technicians of the Sacred’ uit 2015, is het 21e studio album van de band. Na meer dan 30 jaar weten de Ozric Tentacles nog steeds grenzen op te zoeken. Technicians of the Sacred is het eerste dubbelalbum in 25 jaar, sinds de baanbrekende Erpland LP die in 1990 werd uitgebracht.

Project RnL is geformeerd rondom componist, toetsenist en producer Eyal Amir, afkomstig uit Israel. In 2010 vormt hij met een groep muzikanten Project RnL, wat staat voor Rock ’n LOL, de naam verwijst naar de humoristische benadering van hun composities. De arrangementen worden gekenmerkt door elementen uit de 70s progressieve rock stijl, jazz fusion, modern rock en electro pop.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?