Lenette van Dongen – Roedel (reprise)

26 september 2014, om 20:00, Orpheus

Door Agenda

Roedel

De lastigste persoon om te leiden ben je zelf.

Roedel is een hilarisch verslag over het pad naar leiderschap in bange dagen. Hilarisch, omdat kijken naar struikelen nou eenmaal veel leuker is dan een winnaar glansrijk over de streep te zien rennen. Lenette van Dongen: “Ik lig opgerold in de hondenmand. Mijn hond zit op de bank en krabt zich achter de oren. Zodra zij blaft, zal ik blij opspringen en doen wat mijn roedelleider zegt. Iets is hier niet goed gegaan.”

Hoe geef je leiding aan de lastigste persoon in de wereld, namelijk jezelf? Hoe ga je om met verlangens en gevoelens, eenzaamheid, dromen en jaloezie? Hou je jezelf groot, of omarm je de onverschilligheid?

De pers schreef over Roedel:
NRC (***) Van Dongen magnifiek in malheur “In het uitbeelden van haar malheur is Van Dongen ijzersterk. Die expressieve lichaamstaal is het sterkste element van haar nieuwe show, Roedel. (…) Ook als Gerauschmacher is ze goed. Van het ‘geskwiek’ (haar woord voor gepiep) van gympen van verpleegsters tot aan de plaag van een snurkende man (op papier een uitgekauwd onderwerp) weet ze enerverende geluidsnummers te maken.”

“Tante stond ‘altijd aan’ en Van Dongen zoekt uit hoe zoveel energie en optimisme in het leven toch mogelijk is. (…) Even goed pompt ze zich een paar keer op tot haar beproefde kunstje: heel kwaad worden over bij na niks. Voor wie haar tv-show Maestro zag winnen: ze dirigeert ook een stukje. Zo is de afwisseling groot en valt er genoeg te beleven en te lachen.”

Algemeen Dagblad (****) Lenette van Dongen pakt haar publiek in “Van Dongen vuurt in haar welbekende adhd-tempo puntige grappen af op de zaal. (…) Luchtige mijmeringen wisselt zij af met gevoelige overpeinzingen en herinneringen aan haar tante Maria. Een mondaine, geliefde operazangers die uiteindelijk in een verzorgingshuis werd geveld door het leven. ‘Diva of niet, dan eindig je in je pyjama omringd door urinerende onderdanen’. (…) Lenette van Dongen pakt met grappen en rake nostalgie het publiek in.”

Vrijdag 26 september
Aanvang: 20.00 uur
Rabobankzaal
1e rang: € 22,50
2e rang: € 20,00

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?