Leoni Jansen – Geheim

18 mei 2014 - 14 april 2014, om 20:00, Orpheus

Door Agenda

Nick van Ormondt

De vader van Leoni is ‘fout’ geweest in de oorlog. Dat heeft hij haar zelf verteld toen ze zestien was. Heel summier. In 2008 wandelde Leoni naar Santiago de Compostella en op een dag liep haar vader met haar mee, tien jaar na zijn dood. Vanaf die tijd werd ze nieuwsgierig naar hem, zijn geschiedenis en zijn keuzes.

Afgelopen jaar reisde zij hem na; onder andere naar Tunesië, waar hij vocht in het Afrika Korps onder Rommel en naar Texas, waar hij twee jaar lang als krijgsgevangene tussen de zwarte katoenplukkers werkte. Overal probeert ze een stukje van de puzzel te vinden: ze onderzoekt, filmt en neemt muziek mee. Hoe heeft zijn keuze het leven van vader en dochter getekend? Wat is goed en fout, toen en nu? Een indrukwekkend verhaal in woord, beeld en muziek.

Met Geheim, waarin ze het verhaal over haar vader vertelt, sluit ze min of meer een drieluik af, na Second Wind over haar persoonlijke tocht naar Santiago de Compostella en The Third Road over haar moeder.

Leoni Jansen: teksten, zang, gitaar
Erik Rutjes: gitaar, mandoline, dobro
Onno Krijn: vleugel
Joop de Vries: licht
Sylvester Boers: geluid
Jan-Eric Hulsman: regie
Bianca Bartels: assistentie, research
Aik Meeuse: fondsenwerving

Over Geheim schreef het Noordhollands Dagblad: ‘Mede dankzij haar betrokken maar ook licht relativerende stijl en haar toon, confronteert ze haar publiek met de adembenemende botsing van vader en dochter, de botsing tussen weten, ervaren en voelen…De inhoud is de apotheose, de kern van deze voorstelling. ‘Geheim’ geeft geen antwoorden, maar stelt wel levensvragen rond de keuze goed of fout’.

Behalve dat ze een begenadigd zangeres is, begeleidt en regisseert Leoni Jansen diverse theaterconcerten (van onder meer Eric Vaarzon Morel, Izaline Calister, Room Eleven en Sensuàl) en is ze verantwoordelijk voor de succesvolle, Afrikaanse theaterprogramma’s The African Mama’s, Daughters of Africa en Out of Africa.

www.leoni.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?