Lezing beeldend kunstenaar Jorge Manilla in CODA Museum

29 september 2013, van 15:00 tot 16:00, Coda, Apeldoorn

Door Agenda

http://www.coda-apeldoorn.nl/tentoonstellingen/coda-museum/coda-paper-art/

 Bezoekers van de tentoonstelling CODA PaperArt en andere geïnteresseerden kunnen kennismaken met een aantal deelnemende kunstenaars tijdens de lezingen die zij in CODA geven. Zo vertelt Jorge Manilla zondag 29 september van 15.00 tot 16.00 uur over zijn werk Papier en zijn symboliek. Deze lezing kan gratis bijgewoond worden in CODA Auditorium. Voor een bezoek aan de tentoonstelling heeft u een entreebewijs van CODA Museum nodig.
Sinds enkele eeuwen heeft papier een cruciale rol ingenomen als communicatiemiddel, zowel in een sociale, religieuze als in een maatschappelijke context. Gelijktijdig met het Westen begonnen de Maya’s en de Azteken ook papier te gebruiken. In deze lezing licht Jorge Manilla toe welke rol papier gespeeld heeft in zijn thuisland Mexico, in de oude beschavingen en ook in de hedendaagse vorm. Verder legt hij uit hoe deze elementen hem geïnspireerd hebben om papier te gebruiken en te transformeren naar zijn hand.
Jorge Manilla is geboren in Mexico en woont vanaf 2000 in Gent (België). Hij doceert sinds 2007 juweelontwerp en zilversmeden aan het Brusselse RHoK. In de tentoonstelling CODA PaperArt worden diverse sieraden van zijn hand getoond.
De lezing in CODA Auditorium is gratis en begint om 15.00 uur; aanmelden kan via evenementen@coda-apeldoorn.nl. CODA Museum is 29 september vanaf 13.00 uur geopend en op vertoon van uw CODA pas of Museumkaart is de entree gratis. Kijk voor openingstijden, toegangsprijzen en overige informatie op www.coda-apeldoorn.nl

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?