Lezing door Dick van der Klis

18 november 2014, van 10:30 tot 12:00, CODA

Door Redactie

Freek Zonderland

Tijdens de campagne Nederland Leest kunnen leden van CODA op vertoon van hun pas een gratis exemplaar van Een vlucht regenwulpen van Maarten ‘t Hart ophalen in een van de CODA Bibliotheken (zolang de voorraad strekt). De campagne start op zaterdag 1 november en eindigt op zondag 30 november 2014. De actie geldt voor betalende leden van 16 jaar en ouder.

Een vlucht regenwulpen

Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart staat centraal tijdens Nederland Leest 2014. Het boek uit 1978 is een klassieker. Het gaat over een door afkomst en opvoeding tot isolement gedoemd kind, wiens angsten verzacht worden door een grote opmerkingsgave en een diepe liefde voor de natuur. Een vlucht regenwulpen is een onvergetelijk verhaal uit een tijd toen Nederland nog een universum was en een dorpje de hele wereld.

Lezing door Dick van der Klis | 18.11.2014 | 10.30 – 12.00 uur | Toegang gratis

Neerlandicus drs. Dick van der Klis, oud-leraar Nederlands van de Koninklijke Scholengemeenschap en al jarenlang medewerker van het Kritisch Literatuur Lexicon, zal in CODA een lezing houden over Een vlucht regenwulpen. Hij zal niet alleen uitvoerig ingaan op allerlei aspecten van deze roman, zoals de structuur, de verteltechniek en de thematiek, maar ook het boek plaatsen in het overige werk van de auteur. Aanmelden voor deze gratis lezing kan via: aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl of telefonisch: 055-5268400.

De jaarlijkse campagne Nederland Leest is een initiatief van de stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Philip Freriks is sinds de eerste editie in 2006 ambassadeur van de campagne. Meer informatie: www.nederlandleest.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?