Lezing en Workshop Ruudt Peters in Coda Museum

17 december 2017, van 15:00 tot 16:00, CODA, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn - CODA, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

 

CODA Museum toont met de tentoonstelling BRON een dwarsdoorsnede van het werk van beeldend kunstenaar en sieraadontwerper Ruudt Peters. Op woensdag 13 december geeft hij een gratis workshop ‘maskers maken’ voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar en op zondag 17 december vertelt hij tijdens een lezing meer over het maakproces van zijn werken, zijn inspiratiebronnen en over de tentoonstelling.

Speciaal voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar geeft Peters een gratis workshop ‘maskers maken’ in CODA Atelier. De spannende maskers worden gemaakt van klei. Aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl, onder vermelding van ‘Workshop Ruudt Peters’. Geef je snel op, want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Op zondag 17 december geeft Peters een lezing over zijn tentoonstelling BRON. Peters’ staan in verband met elkaar en komen voort uit een vloeiend proces van gebeurtenissen en uiteenlopende bronnen van inspiratie. Oorzaak en gevolg. Actie en reactie. Vallen en opstaan. Onzekerheid. Ontdekken. Nieuwsgierigheid. BRON! In een lezing in CODA Auditorium vertelt Peters meer over het maakproces en zijn inspiratiebronnen. Er zijn geen kosten verbonden aan de lezing, aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Lezing Ruudt Peters’.

Meer informatie over de workshop en lezing is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/agenda

BRON – Ruudt Peters
Het werk van Ruudt Peters is tot en met 28 januari 2018 te bekijken en te ervaren in de tentoonstelling BRON in CODA Museum Apeldoorn. BRON geeft een overzicht van Peters’ rebelse sieraden uit het begin van de jaren zeventig tot de meer verdiepende werken gebaseerd op onderzoek naar andere culturen, gebruiken en gewoonten uit een meer recente periode. Zijn werk is tentoongesteld in een spectaculaire opstelling van glazen capsules, films en borrelende bronnen die bezoekers uitnodigt de wereld van Peters te ontdekken. De catalogus bij deze tentoonstelling is verkrijgbaar in CODA Winkel. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op www.coda-apeldoorn.nl/bron

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Donderdag 14 december 2017

Door Redactie

CODA Museum in Apeldoorn ontving donderdagmiddag 14 december de 100.000e bezoeker. Een prachtige afsluiting van een mooi museumjaar. Dat dit bezoekersaantal in 2017 behaald is, is mede te danken aan een sterke, kwalitatief hoogwaardige en zeer veelzijdige programmering.

Esther van der Meer uit Driebergen en Jolanda Klein Heerenbrink uit Bussum liepen vandaag nietsvermoedend CODA binnen. Bij de ingang werden zij, als 100.000e bezoeker, verrast door CODA directeur Carin Reinders met een mooie bos bloemen. Zij bezochten CODA Museum voor de tentoonstellingen CRIMP: 84 minimeesterwerken, Expedition Nature en BRON-sieraden Ruudt Peters.

Carin Reinders: ”Wij zijn blij en trots dat we ook dit jaar de magische grens van 100.000 bezoekers hebben bereikt. Een fantastisch resultaat voor een middelgroot museum buiten de Randstad, wetende dat de concurrentie in de regio niet minder is geworden. 100.000 bezoekers is een stevige blijk van waardering voor de geprogrammeerde tentoonstellingen. Uiteraard hopen we dat iedereen de weg naar CODA Museum ook in 2018 weet te vinden.”

CODA Museum biedt een breed programma van uiteenlopende tentoonstellingen met werk van kunstenaars uit binnen- en buitenland waarmee CODA verschillende doelgroepen aanspreekt: van de doorgewinterde museumbezoeker en kunstkenner tot de incidentele bezoeker die aangesproken wordt door een specifiek thema. CODA investeert daarnaast in terugkerende tentoonstellingen zoals CODA Paper Art en de Keramiek Triënnale. Met name CODA Paper Art heeft, mede door de hoge kwaliteit, in 2017 veel bezoekers uit binnen- en buitenland getrokken.

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?