Lezing en Workshop Ruudt Peters in Coda Museum

17 december 2017, van 15:00 tot 16:00, CODA, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

 

CODA Museum toont met de tentoonstelling BRON een dwarsdoorsnede van het werk van beeldend kunstenaar en sieraadontwerper Ruudt Peters. Op woensdag 13 december geeft hij een gratis workshop ‘maskers maken’ voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar en op zondag 17 december vertelt hij tijdens een lezing meer over het maakproces van zijn werken, zijn inspiratiebronnen en over de tentoonstelling.

Speciaal voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar geeft Peters een gratis workshop ‘maskers maken’ in CODA Atelier. De spannende maskers worden gemaakt van klei. Aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl, onder vermelding van ‘Workshop Ruudt Peters’. Geef je snel op, want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Op zondag 17 december geeft Peters een lezing over zijn tentoonstelling BRON. Peters’ staan in verband met elkaar en komen voort uit een vloeiend proces van gebeurtenissen en uiteenlopende bronnen van inspiratie. Oorzaak en gevolg. Actie en reactie. Vallen en opstaan. Onzekerheid. Ontdekken. Nieuwsgierigheid. BRON! In een lezing in CODA Auditorium vertelt Peters meer over het maakproces en zijn inspiratiebronnen. Er zijn geen kosten verbonden aan de lezing, aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Lezing Ruudt Peters’.

Meer informatie over de workshop en lezing is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/agenda

BRON – Ruudt Peters
Het werk van Ruudt Peters is tot en met 28 januari 2018 te bekijken en te ervaren in de tentoonstelling BRON in CODA Museum Apeldoorn. BRON geeft een overzicht van Peters’ rebelse sieraden uit het begin van de jaren zeventig tot de meer verdiepende werken gebaseerd op onderzoek naar andere culturen, gebruiken en gewoonten uit een meer recente periode. Zijn werk is tentoongesteld in een spectaculaire opstelling van glazen capsules, films en borrelende bronnen die bezoekers uitnodigt de wereld van Peters te ontdekken. De catalogus bij deze tentoonstelling is verkrijgbaar in CODA Winkel. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op www.coda-apeldoorn.nl/bron

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Maandag 13 november 2017

Door Gerard Oltmans

Met de tentoonstelling BRON van Ruudt Peeters is CODA er opnieuw in geslaagd om zich in de sieraden-wereld op de kaart te zetten. Niet voor niets was het in afgelopen weekend druk in het museum. BRON gaat over de zoektocht van de kunstenaar naar de essentie en de mysteries van ons bestaan. Het begrip sieraad in deze expositie gaat verder dan de traditionele gedachte van makkelijk draagbare ringen, armbanden etc. Het zijn eerder kleine kunstwerken die excelleren in hun omgeving.

Doordat veel bezoekers de meest prachtige sieraden dragen is het leuke van een opening dat de aanwezigen zichzelf wandelend en kwebbelend ten toon stellen is. Een expo in een expo dus. In zijn dankwoord memoreerde Ruudt over de start en totstandkoming van deze tentoonstelling. De lijst met namen is indrukwekkend en dan realiseer je je, dat het idee om sieraden te ontwerpen en tentoon te stellen het begin is van een heel proces. Sponsoring, crowdfunding, animaties, video’s, ontwerp, samenstelling en opbouw, catalogus, ontwerpen van glazen objecten om de sieraden te bergen en metalen constructies om die weer te dragen. Alles bedacht en gemaakt om de sieraden optimaal tot uitdrukking te laten komen.

De tentoonstelling van de sieraden van Ruudt Peeters is de start van een rondreis met een internationaal vervolg in Estland, Italië en China. Het meest praktische is daarom de expositie nu in Apeldoorn te gaan bekijken. Dat kan in CODA Museum tot 28 januari 2018.

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?