Lezing Henk Pietersma in H10a

7 juni 2017, om 19:30, Gallerie H10a, Eglantier 250, Apeldoorn

Door Agenda

Op woensdagavond 7 juni aanstaande geeft kunstenaar Henk Pietersma een lezing over zijn werk in Galerie H10a. Hij heeft o.a. kleurrijke schilderijen in een kenmerkende mengvorm van abstractie en figuratie gemaakt bij de 150 Psalmen en een uitgebreide serie werken rond het lijden en sterven van Jezus, benaderd vanuit verschillende personages.

Het meest recente werk bestaat uit een omvangrijke serie naar aanleiding van de Latijnse mis. Pietersma verbindt met zijn schilderijen de diepere lagen van deze 1500 jaar oude tekst aan het denken van nu. Bij elk schilderij schrijft Pietersma een poëtische tekst waarmee het werk in een eigen context komt te staan.

Daardoor wordt een ruimte gecreëerd waarin woord en beeld elkaar proberen te vinden. Soms raken ze elkaar, soms schuren ze of stoten elkaar af. De lezende kijker verbindt. De schilderijen en de gedichten n.a.v. de psalmen zijn gebundeld in het boek ‘De goedheidop mijn tong gelegd, een psalter’. De werken en gedichten n.a.v. de kruisweg van Jezus zijn gebundeld in het boek ‘Waar was jij… een passie’. Beide boeken zijn uitgegeven door Royal Jongbloed te Heerenveen. Pietersma ontwierp eerder voor deze uitgever o.a. omslagen voor de Nieuwe Bijbelvertaling.

Voor meer informatie over zijn werk: www.henkpietersma.nl. Naast landelijk bekend kunstenaar is hij ook een begenadigd spreker. Zijn kunstopleidingheeft hij gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen, gevolgd door een opleiding aan de kunstacademie in Madrid. Hij is docent geweest aan de NHL afd. lerarenopleiding Kunst en Educatie in Leeuwarden.

De avond begint om 19.30 u., toegang is vrij. Wel graag opgeven van tevoren op roel@ottow.nl (er staat een pot voor vrijwillige donatie ivm. onkosten). Galerie H10a, De Eglantier 250, 7329 DH Apeldoorn, www.h10a.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?