Lezing Martijn Veltkamp over De verborgen motor

1 mei 2016, om 14:00, de boven-etage van Nawijn & Polak, Marktplein 24, Apeldoorn

Door Agenda

Ter gelegenheid van de Big Start van de Giro in Apeldoorn geeft Martijn Veltkamp een lezing over zijn boek De verborgen motor – over de psychologie van het wielrennen

De verborgen motor – over de psychologie van het wielrennen
Wanneer je in het wielrennen over ‘een verborgen motor’ spreekt, zal dat door recente schandalen al snel gedachten oproepen aan dopinggebruik. Martijn Veltkamp laat op een toegankelijke manier zien dat er een andere verborgen motor is, die nog veel meer invloed heeft op sportprestaties: de hersenen. Wanneer de benen eigenlijk niet meer willen, kan het hoofd van een wielrenner ervoor zorgen dat ze tóch doortrappen. Wat motiveert renners, en wat doet dat met hun prestaties? Waar komt de angst voor het afdalen vandaan, en hoe kom je ervanaf? Waarom bezwijken sommigen onder druk, maar anderen niet? Waarom is fietsen in je eentje mentaal zwaarder dan in een groep? Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en interviews met wielrenners als Gert Jakobs, Henk Lubberding en Tom Veelers worden dergelijke vragen beantwoord. Thema’s als macht, motivatie, wilskracht en teamspirit komen aan bod. De onderwerpen en anekdotes zullen niet alleen voor fietsliefhebbers herkenbaar zijn, maar voor álle (actieve en passieve) sporters.

Martijn Veltkamp
Martijn Veltkamp (1980) is psycholoog. Hij promoveerde in 2009 aan de Universiteit Utrecht, en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van motivatie en gedragsverandering. Daarnaast is hij een gepassioneerd fietser en volger van de wielersport.

Zondag 1 mei 2016 om 14:00
Marktplein 24 in Apeldoorn (de boven-etage van Nawijn & Polak)
Toegang is vrij, aanmelden kan via info@nawijn-polak.nl  of 055-5212709

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?