Lezing over boek: Wees blij dat je ze nog hebt

10 november 2014, om 19:30, CODA Auditorium

Door Agenda

Yvonne Kroonenberg

Schrijfster Yvonne Kroonenberg geeft op maandag 10 november, naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg, in CODA een lezing over haar boek Wees blij dat je ze nog hebt.

Mensen worden tegenwoordig steeds ouder, terwijl tegelijkertijd de zorg voor hulpbehoevende ouderen steeds meer de verantwoordelijkheid wordt van mantelzorgers. Dat zijn meestal kinderen en kleinkinderen: zij geven liefde en zorg zo goed en zo kwaad als ze kunnen. Zijn ouders daar dankbaar voor? Niet altijd.

In Wees blij dat je ze nog hebt (2014) laat Yvonne Kroonenberg mensen aan het woord die met deze situatie te maken hebben: wanhopige, opofferende, boze én blije mantelzorgers. Dankbare en ondankbare senioren, verpleeghuisbewoners, verpleeghuiswerknemers, kinderen en kleinkinderen van alle leeftijden. Kroonenberg sprak verder met deskundigen en liep zelf mee in een verpleeghuis.

Een bemoedigend boek over een ingewikkelde levensfase voor ouderen en hun dierbaren.

CODA organiseert deze  lezing in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg van De Kap.

De deuren van CODA Auditorium (ingang CODA Museum) gaan op maandag 10 november om 19.00 uur open. De lezing begint om 19.30 uur. Kaarten zijn vanaf 20 oktober verkrijgbaar bij CODA Centrale Bibliotheek, Bibliotheek de Maten en CODA dok Zuid. Op vertoon van een CODA pas betaalt u € 7,50. Niet-leden betalen € 10,00.

Naar aanleiding van het verschijnen van het boek Verhalenboek mantelzorgers is er van 7 november t/m 2 januari een foto-expositie te zien in CODA Centrale Bibliotheek, op de eerste verdieping. De expositie toont de portretten van tien mantelzorgers die voor het boek zijn geïnterviewd.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?