Lezing over de (verborgen) cultuurhistorie van Loenen

2 juni 2014, van 20:00 tot 22:00, Verenigingsgebouw De Brink

Door Redactie

CODA

Binnen het programma rondom de Atlas van Apeldoorn: Loenen verzorgt Corrie de Kool-Verhoog een lezing over de cultuurhistorie van Loenen. Als lid van oudheidkundige vereniging De Marke houdt ze zich al meer dan 15 jaar bezig met onderzoek naar de cultuurgeschiedenis van Loenen. Deze avond neemt ze bezoekers mee in de verborgen geschiedenis van de buurtschappen Loenen en Zilven. De lezing heeft plaats op maandag 2 juni in Verenigingsgebouw De Brink in Loenen en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

De buurtschappen Loenen en Zilven hebben een rijke cultuurhistorie die verder gaat dan alleen de waterval, de papierindustrie en Kasteel Ter Horst. Die nauwelijks bekende en verborgen erfenis komt tijdens de lezing uitgebreid aan bod en wordt omlijst door aanvullend beeldmateriaal zoals foto’s en tekeningen. Bezoekers komen meer te weten over de rijke historie van beide buurtschappen en de aanwezige graven van onze voorouders. Daarnaast wordt aan de hand van kadastrale kaarten uit circa 1830 en oude akten de groei van Loenen en Zilven onder de loep genomen. Aan het eind van deze boeiende avond weten bezoekers meer over onder andere de oudste kaart van Loenen, de oude markegrenzen, wat het verschil is tussen de Zilvense en de Loenense molenbeek, de Loenense rouwborden en de veiling van Ter Horst in 1890.

De lezing heeft plaats op maandag 2 juni in Verenigingsgebouw De Brink, Hoofdweg 5 in Loenen. Inloop vanaf 19:30 uur; de lezing begint om 20:00 uur en is rond 22:00 uur afgelopen. De toegang is gratis.

Voor informatie over de Atlas van Apeldoorn: Loenen verwijzen wij naar www.coda-apeldoorn.nl/atlas. Hier kan ook het programma- en routeboekje gedownload worden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?