Lezing over iconen in december

4 december 2016, om 19:00, Het Kristal,

Door Agenda

Iconofiel Chiel Egberts uit Apeldoorn is al jarenlang gecharmeerd van iconen vanuit de Oosters orthodoxe geloofspraktijk. Zondag 4 december wil hij meer vertellen over en laten zien van kersticonen in wijkcentrum het Kristal (Distelvlinderlaan 200, Apeldoorn). Deze avond wordt georganiseerd door geloofsgemeenschap De Fontein en begint om 19.00 uur. De toegang is gratis.

Iconen zijn afbeeldingen van Christus, Maria en de heiligen, bijbelse scènes en scènes uit geschreven bronnen. Maar ook kunnen bijvoorbeeld legenden rond Sint Nikolaas en overgeleverde verhalen rond de geboorte van Christus op iconen worden afgebeeld. De Oosters orthodoxe traditie ziet een icoon als een venster naar de eeuwigheid.

Chiel maakte reizen naar landen waar veel orthodoxe kerken zijn te vinden, zoals Griekenland en Roemenië. Onlangs bezocht hij Athos in Griekenland, de bakermat van de iconen. Daar worden al 1.000 jaar door orthodoxe monniken iconen geschilderd.

Iedereen is hartelijk welkom. Iedereen die thuis een (kerst)icoon heeft, mag deze meenemen. Meer informatie: www.defonteinapeldoorn.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?