Lezing “Volmaakte Vondsten”

12 september 2014, van 19:30 tot 21:30, ACEC

Door Redactie

Rob Moorees

Rob Moorees is tentoonstellingsinrichter en fotograaf, gespecialiseerd in het fotograferen van beeldende kunst (o.a. voor Kunstwebsite Gemeente Amsterdam). Tevens schrijft hij columns (o.a. voor het Fotoprof-magazine Pf) en is daarnaast docent fotografie, o.a. verbonden aan het A.C.F. (Amsterdams Centrum voor Fotografie). Hij studeerde Publiciteit aan de AKI in Enschede.

Moorees plaatst al ruim drie jaar lang tweemaal per week op Facebook bizarre, maar uiteraard ware foto’s uit het fantastische Archief Spaarnestad Photo (in totaal 14 miljoen foto’s) en schrijft er zijn eigen literaire verhaal bij. Een deel van deze verhalen en foto’s zijn ook te vinden op super-database Photoq.nl. 
(van 2008-2011) Dagelijks plaatst Rob ook zijn eigen foto’s (vrij werk) op Facebook, vergezeld van een persoonlijk verhaal. Hij geeft zo een inkijk in zijn privé-leven, maar anders dan anderen; de verhalen die hij erbij schrijft zijn biografisch-literair. Ook reageert hij met scherpte op foto’s uit de actuele media.

In ACEC zal hij onder meer markante archief-foto’s tonen en erbij vertellen. Vaak zijn dit anonieme foto’s, zoals die waar achterop staat: “photographer unknown” in varianten. 
Deze foto’s hebben vaak heel Europa doorgereisd, van kast naar zolder, van archieven naar kazernes, en velen zijn zonder data of locaties. In ACEC zal Rob naast vertellen bij de foto’s, het publiek begeleiden om zelf intensief te kijken naar foto’s en dit te verbinden aan taal. Je kunt ook één eigen foto meenemen en – mócht de tijd het toelaten – er na de lezing van Rob zelf een kort verhaal over vertellen om er diepte aan te geven.

Vrijdag 12 september.
Kosten: €7,50. Aanvang 19.30 – 21.30 uur.
Meer info en opgeven : www.apeldoornfotostad.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?