Lezing Walter Soer – Hotel Stories

24 juni 2012, van 15:00 tot 16:00, CODA, Apeldoorn

Door Randy Gasper

Walter Soer, voormalig hoteldirecteur van Hotel Atlanta in Enschede, geeft op zondag 24 juni 2012 om 15.00 uur een lezing in CODA Museum. Walter Soer (1937) heeft een indrukwekkende hotelcarrière achter de rug. In de ruim 40 jaar die zijn carrière beslaat, bediende hij onder andere Frank Sinatra, Koningin Beatrix, Prins Claus, de familie Kennedy en vele anderen. Soer begon zijn carrière als piccolo, werkte zich op tot directeur, voer op majestueuze schepen van de Holland America Lijn, werkte in het Zwitserse Schaffhausen en is als adviseur actief geweest in Miami, Florida.

Walter Soer, een Frank Sinatra-fan in hart en nieren, vertrok op zijn twintigste met de Holland America Lijn naar New York. Aan boord was hij steward en tijdens een van zijn reizen mocht hij de tafel van Frank Sinatra bedienen. Soer maakte van de gelegenheid gebruik en presenteerde het dessert (cerise flambée) op spectaculaire wijze. Sinatra was erg onder de indruk en lijfde Walter in 1960 in als persoonlijk bediende. Een jongensdroom kwam uit. Vanaf dat moment kwam de carrière van Soer in een stroomversnelling en uiteindelijk runde hij samen met zijn vrouw twintig jaar lang het alcoholvrije Hotel Atlanta. Zijn meest recente ervaring is deelname aan het programma Het Familieportret. De prachtige reportage en de vele positieve reacties voelen als een kroon op zijn bijzondere carrière.

Tijdens de lezing in CODA zullen zijn hotelervaringen de revue passeren. Laat u verleiden door Soer’s spraakmakende ‘hotel stories’ en neem met hem een kijkje achter de schermen.

Informatie
Deze lezing is gratis bij te wonen op vertoon van een toegangskaart tot CODA Museum. De lezing heeft plaats in CODA Café en begint om 15.00 uur. Kom genieten van de verhalen van Walter Soer en de tentoonstelling Hotel Stories in CODA Museum!

Over Hotel Stories
CODA en Saxion presenteren tot 16 september de unieke expositie Hotel Stories in CODA Museum. Aanleiding voor dit bijzondere en interactieve samenwerkingsproject is het 10-jarig bestaan van het hogere hotelonderwijs. Hotel Stories is een schatkist boordevol verhalen, muziek, foto’s, films en voorwerpen die bezoekers de hotelwereld laat beleven. www.hotelstories.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?