Linde houdt een Fancy Fair voor haar overleden opa

3 juni 2016, van 16:00 tot 19:00

Door Ben Eggermont

Ze mist haar opa enorm. Ze had hem nog veel willen vertellen en laten zien, maar de ziekte ALS rukte hem weg uit haar leven. Nu kan Linde Klein Nagelvoort eindelijk iets doen tegen de ziekte. Haar opa krijgt ze er niet mee terug, maar ze kan wel, samen met haar schoolgenootjes van basisschool de Zevensprong, zoveel mogelijk geld proberen in te zamelen voor de stichting ALS. Dit gebeurt komende vrijdag, 3 juni, van 16.00 tot 19.00 uur. Dan wordt er een zogeheten ‘Fancy Fair’ gehouden.

Linde, leerling uit groep 8, kwam vorig schooljaar bij de locatiedirecteur Eveline Berns met de vraag of er een Fancy Fair kon worden gehouden voor de Stichting ALS. Lindes opa was het jaar daarvoor gestorven aan de gevolgen van deze ziekte en zij wilde graag wat doen voor de stichting.

Linde: ,,Mijn opa is overleden, we kregen te horen dat hij ALS had. Normaal heb je de hoop dat het nog wel 5 jaar kan duren, maar bij hem was het na 2 á 3 maanden over, dat vond ik heel echt verschrikkelijk. Toen wilde ik echt iets doen. Toen heb ik aan juf Eveline gevraagd of ik iets mocht doen en toen is het idee gekomen van een Fancy Fair. Samen met mijn moeder en anderen hebben we van alles georganiseerd en ik heb ook nog een website bij de stichting ALS waar je ook kunt doneren. Ik heb er heel veel zin in. We hebben een nieuwe conciërge die ook DJ is, DJ Robert en hij doet mee. Verder hebben we ook heel veel spullen gekregen.”

Juf Eveline ondersteunt het initiatief van harte: ,,Juist omdat het uit een kind komt, zo puur. Een mooi doel voor een ziekte die niet heel bekend is en er is nog veel onderzoek nodig. Om 16.00 uur begint het, om 15.00 uur gaan we nog even de laatste puntjes op de i zetten.”

Tijdens de fancy fair zijn er van allerlei leuke dingen te doen op het school:
o.a.: Rad van Fortuin, Live DJ Robert, er is heel veel lekkers om te eten en drinken, verkoop van zelfgemaakte spulletjes, een springkussen voor de kleintjes, nagellakken, tattoos etc. etc.”
 

Bezoek haar actiepagina op de site van de stichting ALS waar je gelijk je donatie kwijt kunt.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?