Line up 10de editie Drakenbootfestival bekend

27 juni 2014, om 18:00, Apeldoorn

Door Redactie

Drakenbootfestival

De line-up voor ‘Drakenboot in Concert’ Is bekend. Op vrijdag 27 juni wordt 10 jaar Drakenbootfestival spectaculair geopend met een mooi concert. Er zijn maar liefst 3 bands geprogrammeerd: The Kik trapt af, gevolgd door Niels Geusebroek en niemand minder dan Guus Meeuwis sluit de avond grandioos af.

Drakenboot in Concert
Al vijf jaar komen grote namen uit de pop-wereld naar ‘Drakenboot in Concert’. Een sfeervol openlucht concert, uniek in Apeldoorn. Speciaal voor het jubileum wordt flink uitgepakt en staat een extra lange en bijzondere avond op het programma. Met Guus Meeuwis als hoofdact gaat een jarenlange wens van de organisatie in vervulling. De sympathieke zanger, componist en tv-bekendheid zal met zijn hits als “tranen gelachen”, “Brabant” en “het is een nacht” een onvergetelijk feest neerzetten. Hits die alle bezoekers luidkeels kunnen meezingen, waarbij gelachen wordt en waar soms een traan bij wordt gelaten. Met deze line-up staat Drakenboot in Concert weer garant voor een heel bijzondere en gezellige avond!

Omdat het concert al vroeg begint, kunnen bezoekers al om 18.00 uur genieten van allerlei lekkere hapjes en maaltijden bij de foodstandjes op het festivalterrein. Een half uurtje later klinken de eerste klanken van ‘Drakenboot in Concert’.

Voorgaande jaren stonden onder andere op de bühne: Ilse DeLange, KANE, Caro Emerald, VanVelzen, DI-RECT, Alain Clark en Golden Earring.

The Kik
The Kik is een Nederlandse beatgroep die wordt geïnspireerd door bands uit de jaren ’60, zoals The Beatles en The Kinks. Na het verschijnen van de eerste, Engelstalige single speelt de band in het Nederlandse clubcircuit en op grote festivals als De Zwarte Cross en Noorderslag. Frontman Dave von Raven is regelmatig op televisie te zien, als terugkerende gast bij De Wereld Draait Door en presentator van het VPRO-programma Gluren Bij De Buren. In 2012 volgt een geheel Nederlandstalig album en de hitsingle ‘Simone’ komt uit. Ook staat The Kik in seizoen 2012-2013 elke laatste vrijdag van de maand als ‘huisband’ in de uitzending van De Wereld Draait Door.

Niels Geusebroek
Niels Geusebroek is allang geen onbekende meer in Nederland. Een singer-songwriter in hart en nieren, die jarenlang tourde met de band Silkstone tot hij in 2011 gevraagd werd om mee doen aan The Voice of Holland. Ongetwijfeld ken je Niels van de grote hits die hij daarna scoorde. “Year of Summer…” behaalde een gouden status. Ook “Take Your Time Girl” werd terecht een dikke hit en is bovendien genomineerd voor de 3FM Award “Beste Single”. Dit nummer schreef hij in opdracht van Ruud de Wild op het ritme van de hartslag van de baby van zwangere nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood. Sinds enkele weken bestormt Niels Geusebroek de hitlijsten met het nummer “Street of Hearts”, de titelsong van de film “Hartenstraat”.

Guus Meeuwis
Eigenlijk heeft Guus Meeuwis geen toelichting nodig: wie kent hem niet? Al 20 jaar zit hij in het artiestenvak, als zanger, componist, muzikant en tv-persoonlijkheid. Zijn grote doorbraak was met Vagant in 1995 met het nummer ‘Het is een nacht’. Vele hits, theatertours, stadionconcerten en festivalshows volgden. En met een Gouden Harp, een Edison, 3FM Awards en een lintje heeft hij niet alleen waardering van het publiek maar ook uit officiële hoek. Waar Guus Meeuwis ook komt, zijn energieke shows vol bekende hits zorgen altijd voor een geweldige sfeer.

Early-bird actie t/m 30 maart
De kaartverkoop voor Drakenboot in Concert is gestart. De ticketprijs is in de voorverkoop € 27,50 (aan de deur € 32,50 zolang de voorraad strekt). Tijdens de eerste week van de kaartverkoop kunnen vroege vogels een ticket kopen voor maar € 22,50, deze “early bird-actie” loopt tot en met 30 maart. Tickets zijn verkrijgbaar bij Gigant en via de website.

Grolsch Drakenbootfestival
Het Grolsch Drakenbootfestival is een 3-daags evenement aan de kanaaloevers in het centrum van Apeldoorn. Naast de spannende drakenbootraces op zaterdag en zondag, voor bedrijven en buurten/verenigingen, is er nog veel meer te beleven bij het Grolsch Drakenbootfestival. Zo is er bijvoorbeeld de Theaterkade, Drakenland, een braderie, op zaterdagavond ‘Drakenboot The Party!’ met o.a. de Memphis Maniacs, en er worden twee WK-voetbal wedstrijden live op groot scherm uitgezonden. Het Grolsch Drakenbootfestival is een dagje uit voor de hele familie. Wie wil mee doen met een team aan de drakenbootraces doet er verstandig aan om zich snel in te schrijven: de deelnameplekken vliegen dit jubileumjaar als warme broodjes over de toonbank. Er hebben zich al meer dan 50 teams ingeschreven!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?