Livin Blues Experience

2 maart 2013 - 28 februari 2013, om 22:00, Bluescafé

Door Redactie

Nederlandse band uit Den Haag die in de jaren zestig samen met Cuby & The Blizzards tot de populairste bluesgroepen van Nederland behoort. Hun grootste hit is ‘Wang Dang Doodle’, die in 1971 een tiende plaats behaalt. De groep kent gedurende de jaren zeventig ook een grote fanschare in Polen. Livin’ Blues stopt uiteindelijk in 1989.
Livin’ Blues wordt opgericht in 1967. De groep kent meteen al in het begin flinke wisselingen in de line-up, maar gedurende de jaren blijken Ted Oberg, Nicko Christiansen en John Lagrand de vaste waarden. Ook Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) speelt in het begin in Livin’ Blues. Debuut-lp Hell’s Session wordt goed ontvangen, maar op het tweede album sluipen er stukken progressieve rock in het bluesgeluid. Het titelnummer van de plaat, ‘Wang Dang Doodle’ wordt een hit.

Polen

Gedurende de jaren zeventig neemt de populariteit van de band toe en raakt men ook in het buitenland gecharmeerd van Livin’ Blues. Vooral in Polen is de groep populair. In 1974 gaat Ted Oberg met een geheel nieuwe line-up verder. Ondanks de vele bandwisselingen wordt hun lp Blue Breeze – dat een melodieuzer geluid kent – uit 1976 hun best verkochte plaat.

New Livin’ Blues

De groep wordt opgeheven in de jaren tachtig, maar wordt in datzelfde decennium heropgericht met weinig commercieël succes tot gevolg. Christiansen richt New Livin’ Blues op (dat in 2003 de naam verandert in Livin’ Blues Xperience). Lagrand overlijdt in 2005 aan longemfyseem.
Aanvang 22.00 uur entree 10,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?