Lodewijkparade

14 september 2013, van 11:00 tot 17:00, Koning Lodewijklaan, Apeldoorn

Door Agenda

Joyce Snel
De wijkraden De Naald en De Sprengen vieren op zaterdag 14 september hun 25-jarig jubileum met de Lodewijkparade.
De Lodewijkparade wordt gehouden tussen 11.00 uur en 17.00 uur vindt plaats op de Koning Lodewijklaan aan de kant van de Naald. Een greep uit de activiteiten: bewoners, kunstenaars en organisaties die laten zien wat ze doen, historische rondleidingen door de wijken, presentaties over het thema duurzaamheid en biologische producten, attracties en kleedjesmarkt voor kinderen, demonstraties door hulpdiensten, speeddaten met gemeenteraadsleden, informatie over scholen en kinderopvang in de wijk.
 In het kader van de Open Monumentendag worden er in samenwerking met Apeldoorns Gidsencollectief rondleidingen gegeven langs interessante plaatsen rond de Koning Lodewijklaan en de Loolaan. De rondleidingen zijn om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Vooraanmelding is niet nodig. De Vereniging Oud Apeldoorn verzorgt een historische fototentoonstelling over de wijken.
Omdat het ook de Dag van de Democratie is kunnen wijkbewoners speeddaten met gemeenteraadsleden. Bij het speeddaten maken wijkbewoners in korte tijd kennis met veel politici en kunnen met hen bespreken wat ze bezig houdt. Een unieke kans om eens aan de orde te stellen wat u altijd al op het hart lag.
Voor kinderen is er op de Lodewijkparade onder meer schminken, henna-tattoos maken, sumoworstelen, een zweefmolen,  een springkussen.
Je kunt ook kijken naar de demonstraties van de Bosbouwschool of pionieren met scouting.
Kinderen die hun oude speelgoed willen verkopen kunnen dat doen op de kleedjesmarkt. Hoe je je moet aanmelden lees je op de website van de Lodewijkparade.
Meer informatie op de speciale website:  HYPERLINK “http://www.lodewijkparade.nlwww.lodewijkparade.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?