Loenen negende project in de serie van de Atlas van Apeldoorn

17 mei 2014 - 30 april 2014, om 13:30, Verenigingsgebouw de Brink

Door Redactie

CODA

Loenen is na De Parken, Ugchelen, Orden, Hoenderloo, Zuid, Centrum, Beekbergen/Lieren/ Oosterhuizen en De Maten de negende in een serie van tien projecten onder de noemer de Atlas van Apeldoorn. In tien jaar tijd neemt CODA in samenwerking met leden van het Erfgoedplatform, wijkbewoners en andere samenwerkingspartners jaarlijks één wijk of dorp in de gemeente Apeldoorn onder de loep. In 2014 staat Loenen centraal, een dorp dat bestaat uit de dorpskernen Loenen en Zilven met daaromheen industrieën, een landgoed en het Ereveld.

Het Loenens erfgoed wordt van 17 mei t/m 13 september op verschillende manieren onder de aandacht gebracht. Denk daarbij aan presentaties, wandel- en fietsroutes, een excursie, lezing of een andere activiteit bij een markante, monumentale locatie of bij een van de evenementen die jaarlijks in Loenen plaatsvinden. Zo geeft Corrie de Kool-Verhoog op maandag 2 juni een lezing over de cultuurhistorie van Loenen en wordt aan de Atelierroute in het weekend van 5 en 6 juli een historisch tintje gegeven. Op zondagmiddag 6 juli is er bovendien een leuke workshop voor kinderen.

Een echte aanrader is de fietsroute ‘Loen’n, trugge in de tied’. Deze fietsroute van 17,5 kilometer start op de parkeerplaats bij de Loenense waterval en voert langs elf cultuurhistorische highlights van Loenen. Deze worden op panelen langs de route beschreven, maar zijn ook terug te vinden in bijbehorend routeboekje waarin ook een puzzeltocht voor kinderen is opgenomen. Een volledig en actueel overzicht van alle activiteiten en het programma rondom de Atlas van Apeldoorn: Loenen staat op www.coda-apeldoorn.nl/atlasloenen.

De officiële opening van deze negende editie van de Atlas van Apeldoorn heeft plaats op zaterdag 17 mei in het Verenigingsgebouw de Brink in Loenen; aanvang 13.30 uur.

Heeft u zelf historisch interessant materiaal over Loenen? Of tips om aan de activiteitenkalender toe te voegen? Neem dan contact op met Frederieke Jeletich, projectleider (post@cultuurproject.nl).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?