Lois Lane met oud én nieuw materiaal in Gigant

28 maart 2014, om 21:00, Gigant, Apeldoorn

Door Agenda

Gigant

In oktober 2013 bracht Lois Lane voor het eerst in 14 jaar een nieuw studioalbum uit: As One. Gigant is dan ook ontzettend trots om dit topduo te mogen ontvangen op 28 maart in de popzaal. Ondersteund door Landmark 105 mag het publiek hun eigentijdse pop met een knipoog naar de jaren 70 verwachten. De deuren gaan om 20:30 open, het concert start om 21:00 en tickets kosten €15 en €13 voor leden/Vrienden van Gigant.

De reden van het lange wachten op nieuw werk van Lois Lane is zowel praktisch als prozaïsch: Monique en Suzanne werden allebei opgeslokt door het gewone leven en de inspiratie was ook een beetje op. Monique: “We voelden geen connectie met de muziek die we hoorden op de radio, werden er niet door gegrepen. We hebben ons gewoonweg even teruggetrokken. Het was niet onze tijd”. Toen drie jaar geleden de liedjes weer spontaan ontstonden, vatten de zussen het plan op om een nieuw volwaardig popalbum te maken. As One is een persoonlijk album geworden, zeker tekstueel gezien. Exemplarisch hiervoor is You And You And Me, vertelt Suzanne. “Dat nummer is gewoon the story of our lives”.

As One is een typisch Lois Lane album geworden: eigentijdse pop met een knipoog naar de jaren 70 en hier en daar invloeden uit disco en oude soul. Lois Lane scoort in 1988 haar eerste hit met Amsterdamned, de titelsong van de gelijknamige film van Dick Maas. De band bestaat dan al vier jaar. Een jaar later, in 1989, verschijnt hun debuutalbum Lois Lane, met de top-10 hit Its The First Time. Het album komt op #1 in de Album Top 100. In 2004 viert de band het 20-jarige bestaan met een uitgebreide tour. Lois Lane doet vervolgens nog een tour met ABBA covers en een reeks optredens met Motown-klassiekers.

Voorprogramma: Landmark 105
Het verhaal van Landmark 105 begint bij Liesbet Scholte. Zij vroeg aan een paar vrienden van de Rockacademie om haar eigen liedjes samen te gaan spelen. Ondertussen hebben ze al meegedaan aan de Popronde en de Horizontoer en stonden in het voorprogramma van De Dijk en Beth Hart. Niet verkeerd kun je wel zeggen. Toen drummer Fabian er in 2011 als laatste bij kwam leken ze als band hun eigen geluid te hebben gevonden. Nu, 3 jaar later, waren ze al meerdere malen het voorprogramma van Lois Lane en zo ook op 28 maart in Gigant.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?