Long Way Blues

8 juli 2017, om 22:00, Bluescafe Apeldoorn, Nieuwstraat 74 A, APELDOORN

Door Agenda

Long Way Blues kent een lange muzikale weg, die in 1976 begon. Frontman Willem van Houten had destijds les van gitarist Ted Oberg van de legendarische band Livin’ Blues en raakte daardoor geïnspireerd om met een paar vrienden The Long Way Bluesband op te richten. Dat bleef niet onopgemerkt. Al snel volgden diverse succesvolle optredens. Zo nodigde de Amerikaanse bluespianist Champion Jack Dupree Long Way Blues in 1979 uit om tijdens een bluesfestival in Alkmaar enkele nummers mee te spelen. Ook de Nederlandse tour met de Engelse rockband The Pretty Things was een bijzondere ervaring (schreef muziekkrant Oor).

‘Het bluesbloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan…’
Long Way Blues trad onder meer op met Rob Hoeke, Livin’ Blues, Flavium, Barrelhouse en andere bekende Nederlandse bands. Na vele optredens, diverse demo’s en meegewerkt te hebben aan de bluesverzamelelpee Blue Fits You (Munich Records) besloot Long Way Blues er in 1988 mee te stoppen. Maar het bluesbloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan en daarom staat Long Way Blues sinds 1999 weer op het podium alsof de band nooit is weggeweest. Sindsdien wordt de blues als vanouds aan het publiek gepresenteerd. Ook in het tweede leven heeft Long Way Blues de nodige speciale muzikale momenten beleefd, zoals de spetterende sessies met Nicko Christiansen en John Lagrand (Livin’ Blues).

‘In elk nummer zit levenservaring en dat hoor je meteen…’
Long Way Blues speelt bekende bluesklassiekers, geïnspireerd door Eric Clapton, Gary Moore, Freddy King, BB King, Peter Green, Rory Gallagher, Joe Bonamassa en vele andere grootheden. Daarnaast speelt de band ook eigen werk met de vertrouwde LWB-sound. Intussen bestaat de band uit vitale vijftigers, die telkens weer met hetzelfde aanstekelijke enthousiasme op het podium staan en elkaar opzwepen om een topprestatie neer te zetten. In elk nummer van Long Way Blues zit levenservaring en dat hoor je meteen.
Aanvang 22.00 toegang vrij.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?