LOOLAAN GALERIE opent haar deuren

28 mei 2016, van 16:00 tot 18:00

Door Agenda

Loolaan 49 wordt Loolaan 31A

De stichting Ateliers Apeldoorn, waarin een groot aantal plaatselijke kunstenaars zich al tientallen jaren hebben verenigd, verhuist met de galerie naar een nieuwe locatie. Na 15 jaar met de Weekend Galerie aan de Loolaan 49 te hebben gezeten, heeft de stichting een nieuwe huisvesting gevonden aan de Loolaan 31A. Wel bijzonder, niet ver van het oude adres. Iets dichter zelfs bij de stad.

In de winkelgalerij onder de Loolaanflat, recht tegenover de Grote Kerk, opent de stichting een nieuwe galerie. Dat gebeurt op zaterdag 28 mei, ‘s middags om 16.00 uur. Wethouder Detlev Cziesso, verantwoordelijk voor de kunst, zal de officiële opening verrichten. Tegelijk wordt ook een nieuwe naam in gebruik genomen. De galerie van de stichting Ateliers Apeldoorn heet voortaan de Loolaan Galerie.

Tijdens de opening van de nieuwe galerie wordt overigens een vierluik aan heuglijke feiten gevierd. Om te beginnen is er de ingebruikname van de Loolaan Galerie. Daarnaast presenteert de stichting Ateliers Apeldoorn het nieuwe seizoensprogramma en wordt ook de eerste expositie van het seizoen feestelijk geopend. En last but not least wordt de voorzittershamer door Adèle Reiss overgedragen aan de nieuwe voorzitter van de stichting Ellen Nijdeken. Genoeg redenen om bij de opening aanwezig te zijn.

De eerste tentoonstelling, die in de nieuwe Loolaan Galerie te bezichtigen is, draagt het thema Portretten. De diversiteit die op deze eerste, gezamenlijke portretexpositie te zien is, geeft ook de diversiteit weer van de aangesloten kunstenaars van de stichting Ateliers Apeldoorn. Een zeer gemêleerd gezelschap.

Nieuwsgierig? Kom niet alleen om de expositie te zien, maar vier de opening mee. Iedereen is welkom op zaterdag 28 mei tussen 16.00 en 18.00 uur in de Loolaan Galerie, Loolaan 31A. En kijk ook op www.ateliersapeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

Elke maandag ons nieuws in de mail?