Lore in de schijnwerpers tijdens Boek & Film

22 april 2014 - 10 april 2014, om 15:15, Gigant

Door Redactie

Lore

Het oorlogsdrama Lore van schrijver Rachel Seiffert vertelt het verhaal van de 14-jarige Lore en de tocht die zij met haar broertjes en zusjes maakt nadat hun nazi-ouders zijn opgepakt. De verfilming van dit boek wordt in de serie Boek & Film op dinsdag 22 april vertoond in Gigant. Film- en literatuurliefhebbers krijgen voorafgaand aan deze rauwe en krachtige film een inleiding door filmdocent Harry Peters die ’s middags ook een nabespreking verzorgt.

In de lente van 1945 neemt de 14-jarige Lore haar vier broertjes en zusjes mee naar hun grootmoeder nadat hun nazi-ouders zijn opgepakt. Grootmoeder woont 900 kilometer noordwaarts en tijdens hun tocht zien de kinderen een verwoest land. Wanneer de Joodse vluchteling Thomas zijn hulp aanbiedt staat Lore voor een moeilijke keuze: zal ze de hulp van Thomas – de vijand – aanvaarden om te overleven of blijft ze de nazistische ideologie trouw? De Telegraaf noemt deze film “Prachtig” en volgens de Volkskrant is het een “Sprookjesachtige roadmovie”.

Voor geïnteresseerden die van filmdocent Harry Peters en de andere film- en literatuurliefhebbers meer willen weten over het boek en de verfilming is er om 15.15 uur een voorstelling inclusief voor- en nabespreking. De filmvoorstelling van 19.30 uur wordt alleen voorafgegaan door een inleiding.

Kaarten voor deze editie van Boek & Film zijn te verkrijgen bij de kassa van Gigant en kosten € 11,- voor niet-leden; leden van CODA of Gigant betalen € 9,-. Online bestellen is ook mogelijk (www.gigant.nl).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?