Lunchlezing: The Garden of Earthly Worries

9 mei 2019, om 11:30, Paleis Het Loo, Koninklijk Park 1, Apeldoorn

Door Agenda

Paleis Het Loo organiseert een lunchlezing over The Garden of Earthly Worries. Tuinconservator Renske Ek en Hoofd Publiek & Programma Marieke Berendsen vertellen over de betekenis van de sculpturen, de spannende combinatie van de beelden en de paleistuin en de totstandkoming van het project.

De lezing begint om 12:00 uur, duurt een uur en is inclusief lunchpakket. Inloop vanaf 11:30 uur.
Naast een geldig entreebewijs voor Paleis Het Loo heeft u een ticket voor de lezing nodig (uitsluitend online via paleishetloo.nl).
The Garden of Earthly Worries is een presentatie van vier hedendaagse sculpturen die speciaal voor Paleis Het Loo zijn ontworpen door de Pools-Amerikaanse architect en kunstenaar Daniel Libeskind.

De beelden symboliseren de schadelijke bijproducten van ons menselijk handelen die van invloed zijn op de natuur en ons klimaat.
Hiermee plaatst Libeskind een spannend contrast in de barokke tuin en wordt de 21e-eeuwse actualiteit verbonden met de 17e-eeuwse symboliek van de paleistuin.

Het hoofdgebouw van Paleis Het Loo is tot medio 2021 gesloten wegens vernieuwing en verbouwing.
De presentatie The Garden of Earthly Worries is meerdere jaren in de tuin te zien.
Het project is mede tot stand gekomen met steun van de BankGiro Loterij, het Mondriaan Fonds en BPD Cultuurfonds. Meer informatie: paleishetloo.nl/libeskind

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?