Maak je huis groen: duurzaam en minder energiekosten

29 oktober 2016, van 11:00 tot 13:00

Door Redactie

Isoleren, zonnepanelen aanschaffen, je maakt er je huis duurzamer mee én het brengt je energiekosten naar beneden. Maar waar moet je beginnen? Wat is voor je huis en je persoonlijke situatie de beste maatregel? deA en Hoom zijn zaterdag 29 oktober van 11.00 tot 13.00 uur aanwezig
om daarover te adviseren op de Eglantier, naast Charly. Het advies van deA en Hoom is onafhankelijk, deskundig en zonder winstoogmerk.

Raadsleden doen mee
Ook de Apeldoornse raadsleden Jeannet Huizing (ChristenUnie), Maaike Moulijn (Partij voor de Dieren) en Jeroen Slikker (D66) doen mee en schreven zich in voor een persoonlijk advies voor hun huis. ,,Dit initiatief maakt dat je deskundigheid binnenhaalt die je zelf niet altijd hebt. Het geeft je een zetje om iets te doen. Ik zou deze actie daarom aangrijpen”, aldus Jeannet Huizing. Jeroen Slikker heeft een afspraak gemaakt voor een technische opname van zijn huis. Zijn tip: ,,Laat vrijblijvend naar je huis kijken. Als je je huis isoleert, gaat je energierekening gegarandeerd naar beneden je laat de wereld een beetje beter achter voor de generaties die na ons komen.” Ook Maaike Moulijn merkt dat het in je portemonnee scheelt als je je huis duurzamer maakt. ,,Zeker de eerste stappen verdienen zich in een mum van tijd terug.”

Minder energie gebruiken
deA en Hoom organiseren deze energiebesparingsservice omdat ze het belangrijk vinden dat we minder energie gaan gebruiken. Tot nu toe maken we in Nederland vooral gebruik van fossiele brandstoffen als olie en gas. Deze energiebronnen zijn vervuilend én we gebruiken er veel te veel van. Daarom is het niet alleen belangrijk om over te gaan op andere energiebronnen, maar ook om minder energie te gebruiken. Eigenaren van huizen kunnen daar zelf het een en ander aan doen, maar het is voor hen vaak onduidelijk wat voor hun huis echt helpt en welke aanbieder ze moeten kiezen. Hoom en deA ontzorgen de woningeigenaren hierin, en dat zonder winstoogmerk.

Apeldoornse bedrijven doen mee
Apeldoornse energiecoöperatie deA en Hoom adviseren niet alleen, ze helpen ook bij de uitvoering en de realisatie van de maatregelen als woningisolatie en zonnepanelen. Iedereen die inschrijft, krijgt een technische opname van zijn huis, waarbij gekeken wordt wat helpt om het huis te verduurzamen en kosten te besparen. Vervolgens krijgt een deelnemer drie verschillende offertes, ook van Apeldoornse bedrijven. Mensen kunnen dan zelf kiezen met wie ze in zee gaan. Achteraf wordt gecontroleerd of de werkzaamheden goed zijn uitgevoerd. Door deze unieke manier van werken krijgen mensen een onafhankelijk advies voor hun huis, én ze kiezen zelf precies wat ze willen. Ook is kwaliteit en controle gewaarborgd. Geen verassingen achteraf dus.

Iedereen met een eigen woning kan meedoen met de actie van deA en Hoom. Bij voldoende deelname is er bovendien een stadskorting. Mensen die zaterdag niet langs kunnen komen, maar toch een advies voor hun huis willen, kunnen zich inschrijven op www.de-a.nl/energiebesparing

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?