Tim O’Connor

28 maart 2016, om 16:00, Bluescafe Apeldoorn, Nieuwstraat 74A, Apeldoorn

Door Agenda

Wat een moed om op een maandag in het Bluescafe te willen optreden! Maar het is natuurlijk tweede Paasdag. Toch is het ook wel een heel aparte vogel die dat wil. Lees zelf maar. Het lijkt mij erg de moeite waard om met deze man en zijn muziek kennis te maken.
Tim O’Connor, van oorsprong een Iers-Amerikaanse folklorist/bluesmusicus, is geboren in Chicago en opgegroeid in ‘Hollyweird”. Hij heeft in acht jaar van zijn leven bijna meer dan een half miljoen kilometers afgelegd en daardoor meer dan 26 landen, liftend bezocht. Drie van zijn liedjes zijn te horen in de film “Dead Calm”, een thriller met Nicole Kidman, Sam Neill en BillyZane.

In de zomer van 1999 is Tim met zijn zeilboot, waar hij nu in Nederland op woont, helemaal alleen vanaf Nantucket Island de Noord Atlantische Oceaan overgestoken. Over dit waanzinnige avontuur heeft hij onlangs tien boeken geschreven. Deze boeken, inclusief zijn cd’s en dvd’s, bevatten liedjes en verhalen over ‘The Hitchhiking Poet”. Deze liftende dichter en folkorist/bluesmusicus is een laatbloeier met gevoel voor humor, zoals hij zelf zegt.
Hij kan overleven door het schrijven en het spelen van zijn eigen voorstelling.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?