Onvergetelijk CODA in het teken van ‘Keramiek’

4 juli 2016, van 14:30 tot 16:00, CODA museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

coda-apeldoorn

Interactieve rondleiding voor mensen met dementie | maandag 4 juli, 14.30-16.00 uur | CODA Museum

Steeds meer mensen ontdekken hoe ontspannend Onvergetelijk CODA is, de interactieve rondleiding voor mensen met dementie en hun mantelzorgers door CODA Museum. Tijdens dit bijzondere programma gaat het er niet om of je veel over kunst weet, maar om het samen delen van verhalen en ervaringen. Speciaal opgeleide rondleiders behandelen maandag 4 juli aan de hand van het thema ‘Keramiek’ een aantal kunstwerken uit de tentoonstelling Vernieuwd Verleden. Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers is Onvergetelijk CODA een ontspannen middagje uit, iedere keer weer!

Deze rondleiding staat in het teken van ‘Keramiek’. Veel kunstenaars gebruiken materialen als klei, porselein en glas en hierbij denken we misschien al snel aan een traditioneel geboetseerd borstbeeld, een breekbare vaas of een ‘gezellig’ koffiekopje. Maar met materialen als glas en klei kunnen ook andere, onverwachte kunstwerken gemaakt worden. Tijdens de interactieve rondleiding is goed te zien dat de kunstenaars veel verschillende technieken toegepast hebben waardoor verrassende tegenstellingen te zien zijn. We staan maandag 4 juli stil bij werken van Bernard Heesen, Guido Geelen, Vika Mitrichenko en Rosi Steinbach die in de tentoonstelling Vernieuwd Verleden te zien zijn.

Onvergetelijk CODA
Onder begeleiding van speciaal getrainde rondleiders brengen de deelnemers een bezoek aan de tentoonstelling en gaan ze met elkaar in gesprek. Door samen naar kunst te kijken, vragen te beantwoorden en creatieve opdrachten uit te voeren, krijgt iedereen de mogelijkheid om niet alleen verhalen maar ook ervaringen, ideeën en gevoelens met elkaar te delen waarbij de nadruk niet op de ziekte ligt. Dankzij deze opzet is de rondleiding zowel voor mantelzorgers als voor mensen met dementie een bijzondere ervaring. De rondleiding begint om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur met koffie of thee.

Aan de rondleiding kunnen maximaal 14 personen deelnemen en u dient zich daarom vóór 4 juli aan te melden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en het aantal personen door te geven. De daaropvolgende rondleiding staat gepland op maandag 5 september; in augustus is er geen rondleiding.

Onvergetelijk CODA heeft eerder dit jaar de derde prijs bij de verkiezing voor ‘Meest maatschappelijk uitje’ van de ANWB gewonnen. Daarnaast heeft CODA in mei als eerste organisatie in de regio het vignet ‘Dementievriendelijke organisatie’ uit handen van Alzheimer Oost-Veluwe gekregen.

anwb

dementie

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?