Maandag 6 februari weer een unieke rondleiding door CODA Museum:

6 februari 2017, van 14:30 tot 16:00, CODA Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, € 7,50 inclusief rondleiding en toegang CODA Museum

Door Agenda

Onvergetelijk CODA, rondleidingen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers waarbij een leuke en ontspannen middag het uitgangspunt is!

Steeds meer mensen ontdekken hoe ontspannend Onvergetelijk CODA is, de interactieve rondleiding voor mensen met dementie en hun partner, kinderen, buren, familie of vrienden. Het gaat er deze middag niet om of je veel over kunst weet, maar om het samen delen van verhalen en ervaringen. Voor mensen met dementie en hun naasten is Onvergetelijk CODA een ontspannen middagje uit, iedere keer weer. De rondleiding heeft deze keer als thema ‘Kinderspel’.

Kinderen en spelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dat was vroeger zo en is ook in 2017 nog steeds het geval. Al spelend leer je heel veel: van samen delen tot de wereld ontdekken.

In CODA is werk te zien van verschillende kunstenaars die zich hebben laten inspireren door spelende kinderen. Zo is in de tentoonstelling Tekening van het Jaar 2016 het werk van Marga Houtman te zien waarin spelende kinderen centraal staan. Maar wat denkt u van het houten ADO speelgoed waarvan nu een selectie te zien is in De Stijl – een bloemlezing uit de vaste collectie? Wie weet herkent u één van deze auto’s of poppenhuizen wel die rond 1925 gemaakt zijn in het Apeldoornse sanatorium Berg en Bosch. Tot slot brengen we een bezoek aan

de sieradententoonstelling van Lucy Sarneel Private territory in public. Heeft zij zich ook laten inspireren door speelgoed…?

Onvergetelijk CODA

Onder begeleiding van speciaal opgeleide rondleiders bezoeken de deelnemers de tentoonstellingen Tekening van het jaar 2016, De Stijl – een bloemlezing uit de vaste collectie en Lucy Sarneel: Private territory in public. Door samen naar kunst te kijken, vragen te beantwoorden en creatieve opdrachten uit te voeren, krijgt iedereen de mogelijkheid om niet alleen verhalen maar ook ervaringen, ideeën en gevoelens met elkaar te delen. Dankzij deze opzet is de rondleiding zowel voor mensen met dementie als voor hun mantelzorgers (partner, kinderen, buren, familie of vrienden) een bijzondere ervaring: een ontspannen middagje uit! De rondleiding begint om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur met koffie of thee.

Aan de rondleiding kunnen maximaal 14 personen deelnemen; u dient zich daarom vóór 3 februari aan te melden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl. Vergeet niet uw naam, telefoonnummer en het aantal personen door te geven. De volgende rondleiding staat gepland op maandag 6 maart 2017.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?