Maarten van der Weijden in Theater Orpheus

19 januari 2019, om 20:00, Theater Orpheus

Door Agenda

Yasmin Hargrraves

Bijna op de dag af tien jaar na zijn Olympische gouden race in Beijing zwom Maarten van der Weijden de Elfstedentocht. Een zwemtocht die miljoenen Nederlanders heeft verbonden.

Van der Weijden deed iets wat niet kan. De Elfstedentocht zwemmen, dat gaat niet, dat hoort een lichaam niet te kunnen. Toch zwom hij uiteindelijk 163 kilometer en 55 uur om geld op te halen voor elf verschillende kankeronderzoeken. Een ongelooflijke prestatie op sportief gebied, maar veel belangrijker: een prestatie die heel Nederland heeft samengebracht.

Nu vervolgt Maarten zijn tocht in de Nederlandse theaters. In 11 steden vertelt hij zijn verhaal, waarbij hij ironisch genoeg start in Dokkum en eindigt in Leeuwarden. Hij vertelt hoe hij zich voorbereidde op deze monstertocht, wat hem hielp om tot het uiterste te gaan en hoe hij deze periode nu écht heeft beleefd.

Dit doet hij niet alleen om zijn verhaal te vertellen, maar ook om nog meer geld op te kunnen halen voor kankeronderzoek. Van ieder kaartje wordt €11,- gedoneerd.

Kaarten zijn te koop via www.11stedenzwemtocht.nl of via Theater Orpheus

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?