Marathon: The Hunger Games

19 november 2013, JT Bioscopen Apeldoorn

Door Agenda

www.mooilimburgs.nl

Na lang wachten is het op 19 november zo ver: de tweede The Hunger Games-film komt uit. Om de start van de beruchte Spelen te vieren organiseert JT Bioscopen in de nacht van 19 op 20 november een speciale marathon waar voor slechts
€ 19,50 de film The Hunger Games met hapje en drankje om 21.15 uur wordt vertoond, gevolgd door de nieuwe film The Hunger Games: Catching Fire.

In de film The Hunger Games: Catching Fire keren Katniss en Peeta terug naar de levensgevaarlijke Hongerspelen. Om bij dit unieke evenement te zijn is het nu al mogelijk om tickets voor de marathon te bestellen.
Wees er echter snel bij: vol is vol.

Over de film The Hunger Games
The Hunger Games speelt zich af in een niet al te verre toekomst. Het voormalige Noord Amerika staat bekend als het land Panem, waar het regerende Capitol van haar twaalf districten eist dat zij jaarlijks één jongen en één meisje leveren voor The Hunger Games. De 24 door loting geselecteerde jongeren worden gezamenlijk in een gigantische arena gezet, waar slechts één levend uit kan komen. De rest van Panem wordt gedwongen het mediaspektakel live op televisie te volgen… De zestienjarige Katniss Everdeen komt uit district 12, een van de armste districten. Ze weet zichzelf, haar moeder en zusje Prim in leven te houden door illegaal in de bossen te jagen met haar beste vriend Gale. Maar dan wordt Prim geselecteerd voor The Hunger Games. Katniss twijfelt geen moment en neemt de plaats van haar zusje in. Vanaf dan heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs. Eenmaal in de arena wordt ze geconfronteerd met de moeilijke keuzes die ze daarvoor moet maken. Afwegingen tussen de dood en mededogen, maar ook tussen liefde en leven.

Start van de film: 21.15 uur

Over de film The Hunger Games: Catching Fire
Na het winnen van de brute Hongerspelen zijn Katniss en Peeta alles behalve veilig. Er gaan geruchten over een opstand tegen het Capitool. Een opstand die zij hebben helpen ontstaan. President Snow accepteert als enig excuus voor hun gedrag de overweldigende liefde die ze voor elkaar voelen. En tijdens hun verplichte zegetocht langs alle districten zullen ze de wereld hiervan moeten overtuigen. Als dat niet lukt, zullen er vreselijke consequenties zijn. Het Capitool kondigt kort daarna de 75ste editie van de Hongerspelen aan. Deze heeft als ‘Quarter Quell’ speciale nieuwe regels.
En die doen iedereen versteld staan.

Start van de film: 00.01 uur

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Film

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?