Marietta Petkova

27 september 2014, om 20:15, Paleis Het Loo

Door Agenda

Mike van den Toorn

Marietta Petkova behoeft weinig introductie, ze was reeds meerdere malen prominent te gast bij de Paleisconcerten en het is een voorrecht dat zij het nieuwe seizoen wil openen.

Marietta heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd die langs alle grote concertzalen voerde. Keer op keer slaagt zij erin om haar publiek te betoveren en te ontroeren met haar lyrische, maar tegelijk ook krachtige interpretaties van meesterwerken uit de klavierliteratuur. Door haar bezielde spel weet zij zowel de beginnende als de doorgewinterde liefhebber op het puntje van zijn stoel te krijgen.

In haar programma voor deze avond opent Marietta met de Chaconne in G van Georg Friedrich Händel, waarna ze op prikkelende wijze de Preludes opus 28 van Frederic Chopin contrasteert met de Visions Fugitives opus 22 van Serge Prokofjev. Na de pauze brengt zij de indrukwekkende Sonate in Bes gr.t. van Franz Schubert ten gehore. Een breed, maar vooral ook speels programma dat velen zal bekoren.

Zaterdag 27 september 2014, 20:15 uur. Entree (incl. pauzedrankje): € 25,–, t/m 30 jaar € 12,50. Programma: Händel, Chopin, Prokofjev, Schubert.

Meer informatie op www.paleisconcerten.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?