Marina Zettl

9 januari 2013 - 7 januari 2013, om 21:00, Bluescafé

Door Redactie

Witold Dybowski

De Oostenrijkse zangeres Marina Zettl speelt voor de eerste x in het Bluescafe Apeldoorn. Zij zal daarbij worden begeleid door Thomas Mauerhofer op acoustisch, electrisch en 8-string gitaar en Jörg Haberl die naast het slagwerk ook de backing vocals voor zijn rekening zal nemen.

TheMusicReps
Hoewel je van Marina absoluut een eigen geluid kunt verwachten kun je veel van haar songs in stijl vergelijken met ons eigen Caro Emerald, maar dan met een laid back touch zoals we die van Amy Winehouse kennen.

Doordat zij niet wil blijven hangen in routines en probeert te ontsnappen wanneer de verveling begint toe te slaan ontwikkeld zij zich muzikaal steeds verder in nieuwe stijlen. Haar motto is dan ook: “In wat voor mood de muziek ook swingt – ergens tussen licht en zwaar, humoristisch, melancholisch, de dagelijkse gekte, pop en jazz, rhythm & soul en – oh… stereotypes. Lang leve alles wat daar tussen in zit!”

Op het podium is Marina Zettle een eruptie van energie waarmee zij het publiek direct voor haar weet te vangen. Zij speelde o.a. al op het Lancaster Music Festival, Jazzfest Vienna, Jazzsommer Graz en Jazzfestival Maribor. Vocaal is zij zo zuiver van stem dat AKG, een zeer bekende fabrikant van concert microfoons haar benaderde om in de promotie videos van de AKG Perception Microphone Series te zingen.

Marina Zettl studeerde klassieke piano aan het Johann-Joseph-Fux conservatorium in Graz en jazz zang aan de University of Art in Graz waarbij zij opgeleid werd door nationale en internationale jazz grootheden waaronder Mark Murphy, Jay Clayton, Tom Lellis, Laurie Antoniolli, Mary Fran Lubahn, Fritz Pauer, Stepko Gut en Ewald Oberleitner. Daarnaast volgde zij workshops bij Sheila Jordan, New York Voices, Mark Abraham, Kevin Mahogany, Ines Reiger, Dave Stroud en Dean Kealin, om een paar namen te noemen.
Aanvang 21.00 uur entree 5,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?