Marina Zettle

5 november 2014, om 21:00, Bluescafe

Door Agenda

Witold Dybowski

Het is nu al voor de derde keer in twee jaar tijd dat de Oostenrijkse zangeres Marina Zettl naar Nederland komt voor een tour waarbij zij dit keer een vijftal zalen zal aandoen. Deze tour zal in het teken staan van haar laatste album “Watch Me Burn” (verschenen in april dit jaar bij de Nederlandse platenmaatschappij Coast to Coast), maar ook zullen songs van de eerder verschenen albums “Tin Ice” en “Ficus” op het programma staan.

Marina’s muziek kan het beste omschreven worden als non-conformistische pop muziek met enkele invloeden uit de jazz en wereldmuziek.

Doordat zij niet wil blijven hangen in routines en probeert te ontsnappen wanneer de verveling begint toe te slaan ontwikkeld zij zich muzikaal steeds verder in nieuwe stijlen. Haar motto is dan ook: “In wat voor mood de muziek ook swingt – ergens tussen licht en zwaar, humoristisch, melancholisch, de dagelijkse gekte, pop en jazz, rhythm & soul en – oh… stereotypes. Lang leve alles wat daar tussen in zit!”

Op het podium is Marina Zettle een eruptie van energie waarmee zij het publiek direct voor haar weet te vangen. Zij speelde o.a. al op het Lancaster Music Festival, Jazzfest Vienna, Jazzsommer Graz en Jazzfestival Maribor. Vocaal is zij zo zuiver van stem dat AKG, een zeer bekende fabrikant van concert microfoons haar benaderde om in de promotievideo’s van de AKG Perception Microphone Series te zingen.

Aanvang: 21.00 uur
Entree: €5,-
Locatie: Bluescafe

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?