Markant en Effe Belle samen in de geïmproviseerde musical

13 maart 2015, van 20:30 tot 22:00, Markant Apeldoorn, Nieuwstraat 379, Apeldoorn

Door Redactie

Op vrijdagavond 13 maart start een nieuwe samenwerkingsvorm tussen Markant, centrum voor kunsteducatie en de Apeldoornse Theaterimprovisatiegroep Effe Belle. In theaterzaal De Walvis van Markant, gaat Effe Belle de uitdaging aan een musical te improviseren. De voorstelling begint om 20.30 uur. Kaarten kosten € 5,- en zijn te koop aan de balie van Markant (nieuwstraat 379, Apeldoorn) en aan de zaal. Leerlingen van Markant krijgen korting en kopen hun kaartje voor € 3,-.

Theaterimprovisatiegroep Effe Belle is al meer dan 15 jaar actief in het geïmproviseerd theater. Op regelmatige basis zijn er voorstellingen theatersport waarin korte scenes geïmproviseerd worden. Nieuw is deze lange improvisatievorm, de musical. Al enige weken hebben de spelers van Effe Belle getraind voor deze improvisatie uitdaging. Allerlei verschillende technieken voor het improviseren van een musical zijn voorbij gekomen. Zoals de structuur van een musical en verschillende vormen van een lied. Ter voorbereiding hebben de leden al meerdere malen training gehad van professionele zangeressen. En is er speciaal een musicalspecialist overgekomen uit België. Het onderwerp, de scènes en alles wat er wel en niet gezegd en gezongen wordt, blijven natuurlijk geïmproviseerd.

Markant en Effe Belle werken al jaren samen. Eerst met Effe Belle als onderdeel van het aanbod van Markant en later als partners. Voor Effe Belle is Markant een belangrijke uitvalsbasis: improvisatie training in het sociale en culturele centrum van Apeldoorn. Bovendien past een ervaren theaterimprovisatiegroep als Effe Belle prima bij hét loket voor amateurkunst van Apeldoorn. Vorig jaar is er een try-out geweest in de zaal De Walvis. Dit was zo’n groot succes dat het dit jaar twee keer herhaald wordt. Eerst dus op 13 maart de Musical en daarna, op 22 mei een improvisatievoorstelling samen met het muziekduo ‘Duo Snor’.

Informatie en reserveren via de website van Effe Belle: www.effebelle.org
Op de hoogte blijven van Effe Belle via facebook: www.facebook.com/Effebelle
Informatie over Kunsteducatie in Apeldoorn: www.markantapeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?