Markant presenteert: Showtime!

3 juni 2012, van 11:00 tot 16:00, Markant

Door Randy Gasper

Op 3 juni is het Showtime! bij Markant, Centrum voor Kunsteducatie Apeldoorn. Een mooi moment voor familie van cursisten en voor de inwoners van Apeldoorn om te zien en te horen wat de cursisten van Markant het afgelopen seizoen hebben gemaakt, geoefend en geleerd. Cursisten van alle niveaus en leeftijden presenteren een enorme diversiteit aan creatieve uitingen. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd. Showtime! is daarmee een uitgelezen mogelijk voor Apeldoorners om te snuffelen aan het kunstaanbod dat Markant de inwoners biedt.

Ook de JeugdTheaterSchool is op deze dag aanwezig en laat zijn kunsten zien. JTS is een theaterschool waar kinderen vanaf 6 jaar, jeugd en jongeren tot 25 jaar acteren, improviseren en regisseren. Op Showtime! zijn alle groepen vertegenwoordigd. De verschillende voorstellingen starten echter al een dag eerder, namelijk op 2 juni.

Op zaterdag 2 juni zijn er 9 kleine regies van elk 10 minuten te zien. Het bijzondere is, dat deze regies van begin tot eind door de jongeren zelf zijn bedacht. Van het lichtplan en de tekst tot aan de kostuums. Gedurende de twee dagen wonen de leerlingen van de JeugdTheaterSchool de voorstellingen van andere groepen bij en dat is dus een goed moment om eens heerlijk bij elkaar te gluren. Ouders kunnen genieten van het talent van hun kind en ouders van toekomstige leerlingen kunnen alvast zien wat hun kind gaat doen en leren.

Alle voorstellingen in het weekend van Showtime! bieden niet alleen een kijkje in de keuken van Markant, maar het is ook een leuk uitstapje voor alle Apeldoorners.

Markant geeft kinderen, jongeren en volwassenen workshops, lessen en cursussen in dans, muziek, theater, beeldende kunst, digitale kunst, mode en schrijven en is daarmee hét ontmoetingspunt op het gebied van kunsteducatie in de stad Apeldoorn.

Voor het volledige programma kunt u kijken op de website van Markant: www.markantapeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Kunst Muziek Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?