Martha Waijop sculpturen gastexposant Annejet Brandsma fotografie

3 maart 2018 - 11 maart 2018, van 13:00 tot 17:00, LOOLAAN GALERIE, Loolaan 31A, Apeldoorn

Door Agenda

Martha Waijop is een trouwe exposant in de galerie van de Stichting Ateliers Apeldoorn en deelnemer aan de Atelierroute. In de komende expositie laat ze vooral recente sculpturen zien. De wanden zijn dit keer gereserveerd voor gastexposant Annejet Brandsma.

Annejet Brandsma liep stage bij Ahmet Polat, Fotograaf des Vaderlands 2015, en studeerde in juni 2017 af in Crossmedia Design aan de AKI in Enschede. Het fotografische werk dat tijdens deze expositie zal worden getoond maakt deel uit van het project ‘Goed Volk’, een visueel onderzoek naar haar geboortedorp Loo in Overijssel. Dit is een van de weinige dorpen die nog vasthoudt aan het ‘noaberschap’ en veel waarde hecht aan sociale cohesie. Deze fotoserie is ook te zien geweest bij de tentoonstelling ‘Menzis Jong Talent’ en werd tijdens de donkere kamer in Rotterdam #12 bekroond met beste pitch.

De fotoserie zal binnenkort ook te zien zijn op het Saxion in Enschede en Deventer. Deze expositie wordt vergezeld door een Studium Generale-programma met een debat tussen de kunstenaar en lectoraten. Naast fotografisch werk zal er ook een korte film, eveneens onderdeel van het project ‘Goed Volk’, te zien zijn waarin jongeren wordt gevraagd hoe zij zich verhouden tot hun geboortedorp.

Deze korte film zal in het voorjaar van 2018 ook getoond op de fototentoonstelling in Museum More in Gorssel (www.museummore.nl).
De expositie is te zien in de Loolaan Galerie, Loolaan 31a in Apeldoorn op 3, 4, 10 en 11 maart 2018 van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie:
Martha Waijop
Spelderholt 3, 7361 DA Beekbergen
tel. 055-5061338
martha@waijop.nl
www.waijop.nl

Annejet Brandsma
annejetbrandsma@gmail.com
www.annejetbrandsma.nl

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?