Masterclass Concert met Charles Neidich

17 april 2014, van 20:00 tot 22:00, Gigant

Door Redactie

Vanaf 14 april zullen vijftien klarinetstudenten van Codarts Rotterdam drie dagen lang les krijgen van Charles Neidich, een van de docenten van de Internationale Stichting Masterclass Apeldoorn. Onder zijn bezielende leiding krijgen zij intensieve masterclasses en doen ze nieuwe inspiratie op. Het geheel wordt afgesloten met een gratis concert op donderdag 17 april om 20.00 uur in Gigant.

De repetities zijn op woensdag en donderdag openbaar toegankelijk en vinden plaats in de theaterzaal van Gigant. Op het concertprogramma staan vier werken van respectievelijk Steve Reich, Meyer Kupherman, Paul Dukas en Charles Neidich. Het gaat ongetwijfeld een unieke avond worden.

Neidich neemt sinds 2001 als deel aan de Masterclass zomerweek. Hij heeft wereldwijd erkenning opgedaan als één van de meest betoverende virtuozen op zijn instrument met een schitterende techniek. Het is zijn muzikale intelligentie – zo divers als Mozart en Elliott Carter – die hem een unieke plek onder klarinettisten heeft bezorgd. Afgelopen jaren verscheen hij overwegend als gastsolist bij ‘s werelds toonaangevende orkesten en is hij merk aan het maken als dirigent.

Praktische informatie:
– Openbare repetities: woe 16 en do 17 april in de theaterzaal van Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn van 15.00-17.00 uur.
– Concert: donderdag 17 april, 20.00u in Gigant, theaterzaal. Kaarten via www.gigant.nl. Toegang gratis (vrijwillige bijdrage).
– Actuele informatie: www.masterclass-apeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?