Masterclass model schilderen met oliverf bij Royal Talens

9 december 2016, van 10:00 tot 16:00, oyal Talens Experience Centre, Sophialaan 46, Apeldoorn, € 89,00 inclusief materialen, lunch, koffie/thee/frisdrank, goodiebag

Door Agenda

Dompel je een dag onder in de theorie en de praktijk van het schilderen naar (gekleed) model. Op vrijdag 9 december wordt in het Royal Talens Experience Centre aan de Sophialaan 46 in Apeldoorn een masterclass gegeven over de theorie en de praktijk van het schilderen naar model met olieverf. De masterclass wordt gegeven van 10.00 tot 16.00 uur door beeldende kunstenaar Willy van der Beek.

Willy van der Beek (www.vanderbeeksolitaire.nl) heeft een klassieke teken- en schilderopleiding gevolgd aan de Wackers Academie in Amsterdam. Zij is, naast zelfstandig beeldend kunstenaar, manager van het Royal Talens Experience Centre in Apeldoorn.

De masterclass begint met een deel theorie. Waar loop je zoal tegen aan als je een model wilt schilderen naar de waarneming (dus niet van een foto)? Hoe begin je? Wat zijn de componenten van een schilderij? Compositie, vorm, kleur, toon, ritme; waar staat dat voor, wat kan je daar mee? Na een uur of anderhalf arriveert het model en wordt er de rest van de dag geschilderd, onderbroken door een gezonde en lekkere lunch en koffie/thee pauzes. Willy begeleid de deelnemers bij de opzet en het doorschilderen, ze loopt rond, geeft tips en bespreekt met de deelnemers het werk na.

Voor deze masterclass is enige schilderervaring een pré. Dat betekent niet dat je het al moet ‘kunnen’ of ‘weten’. De masterclass is bedoeld voor schilders die graag vaardiger willen worden en structuur willen aanbrengen in hun aanpak. Meer structuur leidt tot meer vrijheid tijdens het schilderen, en daarmee tot nog meer schilderplezier! Het maximum aantal deelnemers is 15. Het Experience Centre is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (gelegen vrijwel naast het NS-station) en met de auto (gratis parkeergelegenheid). Aanmelden kan via de website van het Royal Talens Experience Centre – www.royaltalensexperience.nl

In het kort
Wat: Masterclass modelschilderen met olieverf
Waar: Royal Talens Experience Centre
Adres: Sophialaan 46 Apeldoorn
Wanneer : vrijdag 9 december van 10.00 tot 16.00 uur
Kosten: € 89,00 inclusief materialen, lunch, koffie/thee/frisdrank, goodiebag
Bereikbaar: OV (naast NS station) en auto (gratis parkeren)
Aanmelden: www.royaltalensexperience.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?