Masterclass Portretschilderen bij Royal Talens in Apeldoorn

7 oktober 2016, van 09:30 tot 16:00

Door Agenda

Leer in een dag een klassiek portret schilderen met olieverf

Op vrijdag 7 oktober staat het Royal Talens Experience Centre aan de Sophialaan 46 in Apeldoorn opnieuw in het teken van portretschilderen. Van 9.30 tot 16.00 uur geeft portretschilder Ingrid van der Krol een uitgebreide masterclass portretschilderen naar model.

Dezelfde masterclass is zeer succesvol gegeven op 23 september jl. in het Experience Centre. Deze datum was binnen de kortste keren volgeboekt. Daarom nu een herhaling van deze interessante masterclass.

Ingrid van der Krol (1958) heeft haar portretlessen gevolgd aan de Wackers Academie in Amsterdam en is in de leer geweest bij gerenommeerde portretschilders. Sindsdien is zij werkzaam als zelfstandig kunstenaar en docent. Zij heeft een eigen methode ontwikkeld om een goed gelijkend portret op te zetten. Ze werkt naar de waarneming, en legt de nadruk op het overnemen van lichte en donkere partijen.

In het ochtendgedeelte wordt gewerkt aan de hand van eenvoudige basisvormen. Na de lunch werkt u naar een ‘live’ model. Zo brengt u hetgeen u ‘s ochtends geleerd heeft ’s middags in de praktijk. Tijdens de masterclass wordt ruim aandacht besteed aan materiaalgebruik en kleurmengtechnieken. Ingrid geeft bijvoorbeeld tips om met specifieke kleuren huidtinten en de licht- en donkerpartijen te schilderen.

Voor deze masterclass is geen portretervaring vereist. Wel is bekendheid met olieverf een pré. Het maximum deelnemers is 13, deelname is op volgorde van

binnenkomst, dus wacht niet te lang met inschrijven. Aanmelden kan via de website van het Royal Talens Experience Centre – www.royaltalensexperience.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?