Masterclass Zang 2017

26 maart 2017, om 15:00, Theater orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn

Door Agenda

Graag maak ik u opmerkzaam op de Masterclasses Zang, welke zullen plaatsvinden in de studio van Il Passaggio in Wenum-Wiesel met een afsluitend slotconcert in Schouwburg Orpheus op 26 maart 2017.

Volgende week vrijdag 24 en zaterdag 25 februari is de start met de amateurzangers.

Internationale topzangers zijn aanwezig om de professionals en amateurs te begeleiden met als extra de Pilates expert, Alan Herdman, die ervoor zal zorgen dat de zangers niet enkel hun stem maar juist hun lichaam goed gebruiken.

Een unieke formule waarbij het beste uit de zangers gehaald zal worden.

Eigenlijk verdient Manuela Ochakovski een eigen interview in de krant/digitale krant of op tv, want zij is al jaren bezig om de stemmen van mensen te polijsten, waarbij de mens voorop staat. Zij geeft niet enkel les in ons eigen Wenum Wiesel maar is maandelijks ook in Brussel en in Londen actief om topsolisten te begeleiden.

Manuela geeft de Masterclasses Zang samen met Hilary Summers en Marie Angel, die hun sporen in de internationale wereld al duidelijk hebben neergezet. Zij komen allen speciaal uit Londen naar Nederland.

Mirsa Adami verzorgt de pianobegeleiding.

Meer informatie is ook te vinden op www.passaggio.nl of bel met 0622407376.

Stichting Passaggio presenteert de Internationale Masterclass Zang 2017

U kunt er getuige van zijn van hoe klank muziek wordt!
Tijdens deze negende masterclass werken vier gerenommeerde internationale docenten met beginnende en gearriveerde zangers. Expressie, lichaamshouding, interpretatie en zangtechniek vormen de focus om het unieke karakter van verschillende stemmen te ontsluieren.
Voor uw ogen voltrekt zich een kwetsbaar en spannend wordingsproces. Het slotconcert in Orpheus is de grand finale.

Openbare masterclasses voor amateur zangers

Vrijdag 24 februari 2017 van 13:00 tot 16:00 uur en van 18:00 tot 21:00 uur
Zaterdag 25 februari 2017 van 10:00 tot 13:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur
in Studio Il Portamento, Apeldoorn

Openbare masterclasses voor professionele zangers
Vrijdag 24 maart 2017 van 13:00 tot 16:00 uur en van 18:00 tot 21:00 uur
Zaterdag 25 maart 2017 van 10:00 tot 13:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur
in Studio Il Portamento, Apeldoorn

Masterclass Slotconcert
Zondag 26 maart 2017 15:30 uur, zaal open 15:00 uur
Schouwburg Orpheus, Apeldoorn

Passepartout € 50,-
3 dagen € 35,-
2 dagen € 25,-
1 dag € 15,-
Slotconcert € 15,-

Koren kunnen voor hun leden met korting kaarten bestellen voor het slotconcert. In plaats van € 15,- betalen koorleden € 12,50.
Jongeren t/m 16 jaar betalen voor het slotconcert € 7,50.

Kaarten kunnen besteld worden via het mailadres info@passaggio.nl
Het laatste nieuws vindt u op de facebookpagina van Stichting Passaggio
Voor vragen of reserveringen kunt u ook bellen met 06 22 40 73 76

Studio Il Portamento, Wieselseweg 28, 7345 CD Wenum-Wiesel, Apeldoorn

Mirsa Adami

Mirsa Adami speelde enkele malen op het Prinsengrachtfestival. Ze gaf concerten in Nederland, Italië, Frankrijk, Duitsland en Japan. In 2004 speelde ze voor het eerst in de Grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam met het pianoconcert nr. 3 van Prokofiev met het VU-Orkest o.l.v. Daan Admiraal.

Met violiste Cecilia Bernardini won ze in 2003 de Vriendenkrans van het Concertgebouw. In 2005 gaf ze concerten met het Darius Ensemble in het Concertgebouw. Met de Noorse cellist Håkon Samuelsen speelde ze in de serie Masters on tour in het Concertgebouw in Amsterdam, in Bratislava en in Riga.

 

Hilary Summers

Hilary is een contra-alt, de laagste vrouwelijke zangstem. Ze vertolkte onder meer Stella in Elliot Carters ‘What Next?’ onder leiding van respectievelijk Daniel Barenboim, Péter Eötvös, Oliver Knussen en Kent Nagano. Ook vertolkte ze Irma in Eötvös’ Le Balcon, de alt rol in Benjamins Into the Little Hill en Miss Prism. Ze is te horen op een ​​Grammy Award-winnende CD van Le Marteau sans Maître onder leiding van Pierre Boulez.

Ze toerde met de Michael Nyman Band en staat op soundtracks van Nyman, Talbot en Shore. Haar operarollen omvatten Mescalina in Ligeti’s Le Grande Macabre. Ze speelde de Bartender in Brokeback Mountain, en Baba de Turk in The Rake’s Progress.

In Barokmuziek treedt Summers regelmatig op met ensembles zoals Academy of Ancient Music, Gabrieli Consort, Les Talens Lyriques, Balthasar Neumann Ensemble, The Engels Concert, Les Arts Florissants, The King’s Consort en Early Opera Company. Haar vele opnames bevatten Rosmira (Partenope) en Juno / Ino (Semele) voor Chandos, de Messias met King’s College, Hippolyta (A Midsummer Night’s Dream) met het London Symphony Orchestra en Colin Davis en Nyman’s Six Celan Songs.
www.hilarysummers.com

Manuela Ochakovski
De van oorsprong Roemeense sopraan Manuela Ochakovski woont en werkt sinds 2002 in Nederland. Haar zangcarrière omspant ruim 20 jaar. Zij zong als solist grote rollen in gerenommeerde operahuizen en concertzalen, met name in Duitsland. Naast haar optredens heeft zij altijd les gegeven.

Inmiddels is zij een veelgevraagd specialist in Belcanto techniek. Ze richt zich volledig op het geven van zanglessen aan professionals en amateurs en aan het coachen van professionele zangers. Naast het geven van zanglessen in haar eigen studio in Apeldoorn geeft ze ook op regelmatige basis les in Brussel en Londen.
www.manuelaochakovski.com

 

Marie Angel

Hoogtepunten uit de carrière van de sopraan Marie Angel zijn haar werk als een van de oprichters van de Opera Factory in Londen en Zürich. Ze zong Poppea (Monteverdi), Iphigenia (Gluck), Fiordiligi, Donna Anna, de Contessa Almaviva, en Pretty Polly (Birtwistle). Daarnaast creëerde ze de rollen van Morgan le Fay in Birtwistle’s Gawain (ROH), Esmeralda in Rosa (Greenaway en Andriessen, Nederland Opera), Ingrid in Esmee (Lovendier, Holland Festival), Cixi in Hôtel de Pekin (Jeffs, Nationale Reisopera) en Soprano 2 (Facing Goya, Nyman).

Ze heeft gewerkt met hedendaagse klassieke componisten als Mauricio Kagel, Bruno Maderna, Michael Tippett, Harrison Birtwistle, Philip Glass, Louis Andriessen, Michael Nyman, Bernd Alois Zimmermann, en John Cage.
Ze verscheen in films van Peter Greenaway en is te beluisteren op de CD Facing Goya van Michael Nyman en als solist in de Michael Nyman Band.

 

Alan Herdman

Alan is één van ‘s werelds meest vooraanstaande experts op het gebied van Pilates. Getraind door instructeurs die door Joseph Pilates zelf waren onderwezen, richtte hij de allereerste Pilates studio in Engeland op. Nu is hij een wereldwijd veel gevraagd spreker en auteur van diverse boeken over Pilates.
alanherdmanpilates.co.uk

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?