Matrozenkoor in de kou voor goede doel

6 mei 2012, van 14:00 tot 16:15, Raadhuisplein

Door Nataliefde

Natalie Polman

Het Matrozenkoor Apeldoorn trotseerde vanmiddag de barre kou om in een vrachtwagen uit volle borst te brullen voor goede doelen uit Apeldoorn. Dit jaar onder andere voor Stichting Kap, een mantelzorgdienst.

Sectretaris Els van Limbeek komt meteen op me afgewandeld met een cd en folder van het matrozenkoor in haar hand. Ze is niet tevreden met de inderdaad magere opkomst. De terrasjes aan het Raadhuisplein zitten zo goed als leeg en het publiek dat er zit, zit weggedoken in zijn of haar jas. “Als het warm weer zou zijn, zouden de terrassen vol zitten, zijn mensen losser en gaan ze dansen. Dan verkopen we ook veel cd’s. We hebben een keer veertig verkocht, dat is vierhonderd euro. Dat is best veel.” Als ik Van Limbeek vertel dat ik schrijf voor Apeldoorn Direct, probeert ze me een cd van de ‘matrozen’ te verkopen voor de helft van de prijs, maar ik bedank vriendelijk. Wel krijg ik een folder en visitekaartje mee.

“We betalen honderd euro aan de gemeente om hier te mogen staan, eigenlijk raar, want we zingen toch voor goede doelen?! Dat zou de gemeente juist moeten ondersteunen!”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?