Meditatieavond bij tentoonstelling sounds of silence.

30 oktober 2014, om 19:30, CODA Museum

Door Agenda

CODA

Stilte is schaars. Geluid is tenslotte overal; soms gewenst maar vaak ook ongewenst. Mensen worden dagelijks overladen met prikkels die een dwingend beroep doen op alle zintuigen. CODA Museum presenteert tot 11 januari 2015 de tentoonstelling Sounds of Silence. Deze tentoonstelling zoomt in op de stem van stilte waarbij ervaringen van gesublimeerde stilte, serene schoonheid en innerlijke rust elkaar afwisselen. Ontspanningscoach Ilonka Heideveld verzorgt op 30 oktober 2014 een meditatieavond bij deze tentoonstelling.

Sounds of Silence is een tentoonstelling over de ervaring van stilte in de natuur, het landschap, de dagelijkse leefomgeving en in de beeldende kunst. In het dagelijks leven vind je stilte in vele vormen; van pijnlijke stilte, beklemmende stilte, stilte als teken van respect tot stilte na de storm, verstilling en innerlijke stilte. Die innerlijke stilte is soms maar moeilijk te vinden. Naast de geluiden van alledag zijn er ook nog de dagelijkse gedachten. Tijdens de meditatieavond bij Sounds of Silence in CODA Museum gaan deelnemers op zoek naar de stem van innerlijke stilte om zo de helende kracht van deze stilte te ervaren. De kunstwerken in de tentoonstelling vormen uitgangspunt en inspiratie voor de meditatie.

De avond begint met een ontspanningsoefening om de drukte van de dag los te kunnen laten. Onder begeleiding van Ilonka Heideveld wordt daarna de tentoonstelling bekeken en laten de deelnemers zich inspireren door de kunstwerken. Aansluitend volgt de meditatie. Na de meditatie is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Ilonka Heideveld van het Loosterveld is ontspanningscoach en sjamaan. Ze geeft ontspanningsoefeningen, klankbaden en innerlijk kindmassage. Ze is auteur van het boek Van oude paden naar nieuwe wegen, Nederlands sjamanisme en geeft de opleiding tot Nederlands sjamaan. www.loosterveld.nl.

Deelnemen
Deelname aan de meditatieavond kan uitsluitend op basis van opgave vooraf. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van meditatie 30.10.2014. De deelnamekosten bedragen € 5,- en kunt u voor aanvang voldoen aan CODA Museumbalie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?