Meestergitarist Erwin van Ligten met band in Het Bluescafé Apeldoorn

26 mei 2018, van 22:00 tot 23:59, 10,00

Door William Lindner

Op zaterdag 26 mei staat Erwin van Ligten één van de allerbeste gitaristen van Nederlandse bodem met zijn band op het podium in Het Het Bluescafé in Apeldoorn.
De gitarist verleent al vele jaren zijn diensten aan artiesten in de pop, rock, soul en wereldmuziek.


Hij trad o.a. op met The Alessi Brothers, Julya Lo’ko, Jan Akkerman, Kaz Lux , Herman Brood, Hans Vermeulen, George Kooymans, Beatrice van der Poel, Bertus Borgers, Mathilde Santing , Chris Hinze, Astrid Seriese , Marion Bloem, Mathilde Santing, Ruth Jacott, Frédérique Spigt , Brigitte Kaandorp, Chris Hinze Micheline van Hautem en vele anderen. Zijn vloeiende gitaar speelstijl geven kleinkunstenaars in het theater de basis die zij nodig hebben om hun songs en chansons zo gloedvol uit te voeren.

Als hij met zijn eigen band speelt, is hij in staat om mensen te laten dansen of luisterend te laten genieten van zijn eigen muziek en die van zijn helden.
Een gepassioneerde muzikant, die zijn inspiratie door artiesten als Jimi Hendrix, Jeff Beck, Santana,Ry Cooder, David Lindley en The Tielman Brothers niet onder stoelen of banken steekt. Daarnaast heeft hij een groot repertoire met eigen composities, waarin hij zijn roots uit Java en zijn gevoel voor muziek op aanstekelijke wijze laat samenkomen in stevige songs en ballads.

Erwin van Ligten, zijn wortels hebben een lichte hang naar melancholie en wereldmuziek en dat maakt het de creator van zijn eigen unieke stijl. In de muziek van gitarist Erwin van Ligten klinken zijn Indische roots vaak door. De echo van Indorock en een lichte melancholie zijn subtiel verweven in Erwin’s uiterst melodieuze sound.

Erwin van Ligten (Er Wing) speelt met zijn band onder meer nummers van zijn diverse albums; waaronder van zijn album ‘Sun’. Het album bevat covers en eigen werk, waardoor recht wordt gedaan aan van Ligtens veelzijdige muzikaliteit.

Verwacht een stevige mix van rock, reggae, latin en wereldmuziek.
“His roots, a light sense to melancholy and world music make him a creator of his own unique style.”

Erwin van ligten zal worden bijgestaan door:
Arthur Lijten,op drums/percussie(Wende Snijders/Ellen Ten Damme),Willem Swikker op Hammond(o.a Jan Akkerman) en Jens Dreijer op bas(niet voor niks de meest gevraagde sessie bassist van dit moment).
Met deze nieuwe band werkt hij momenteel aan zijn nieuwste album, die dit jaar zal uitkomen.

Het concert start om 22:00.Tickets kosten €10,00
Website Erwin van Ligten

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?